Kayseri şeker, coğrafi şartlara uygun buğday ve arpa çeşitlerini araştırıyor.

Güncelleme Tarihi:

Kayseri şeker, coğrafi şartlara uygun buğday ve arpa çeşitlerini araştırıyor.
Oluşturulma Tarihi: Ekim 03, 2018 11:11

Kayseri şeker, coğrafi şartlara uygun buğday ve arpa çeşitlerini araştırıyor.

Haberin Devamı

KAYSERİ (DHA)-Kayseri Şeker Fabrikası , bölge coğrafi şartlarına uygun, verim oranı yüksek Arpa, Makarnalık buğday,  ekmeklik buğday konusunda bölge  çiftçisini kaliteli ve verimli tohum ile buluşturma çalışması  başlattı.

Kayseri Şeker yöneticileri Ankara Tarımsal Araştırmalar Enstitüsü (TAGEM) ile görüşerek, Arpa, Makarnalık ve ekmeklik Buğday tohumlukları kapsamında; Bozlak (Anka-04), Zeynel Ağa, Akar, Burakbey, Çetin-2000, Tosun Paşa, Avcı-2002, Aydan Hanım arpa çeşitleri, Kışla(Ank-25),Kenan Bey, Eser, Şanlı, Bayraktar 2000,Tosun Bey ekmeklik buğday çeşitleri ile  İmren, Mirza Bey 2000, Emin Bey, Kızıltan-91, Ç-1252  Makarnalık Buğday olmak üzere toplam 19 çeşit buğday ve arpa çeşidinin  Kayseri'de denemeye alındığını ifade etti

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!