Kayseri Erciyesspor, 6 aylık galibiyet hasretini dindirdi

Güncelleme Tarihi:

Kayseri Erciyesspor, 6 aylık galibiyet hasretini dindirdi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 28, 2014 14:56

- Spor Toto Süper Lig ekiplerinden Suat Altın İnşaat Kayseri Erciyesspor, ligin 7. haftasında lider Beşiktaş'ı 3-2 mağlup ederek, ligde yaklaşık 6 ay sonra 3 puan sevinci yaşadı - İlk 6 haftada ligin tek kazanamayan takımı olan mavi-siyahlı ekip, rakibi Beşiktaş'ın da "namağlup" unvanına son verdi - Kulüp basın sözcüsü Savruk: "Lider Beşiktaş'ı güzel bir oyunun sonunda mağlup ederek, ligde uzun süren galibiyet hasretine son vermenin mutluluğunu yaşıyoruz"

Haberin Devamı

KAYSERİ (AA) - MUSTAFA ÖNAL - Spor Toto Süper Lig ekiplerinden Suat Altın İnşaat Kayseri Erciyesspor, ligin 7. haftasında lider Beşiktaş'ı 3-2 mağlup ederek, ligde yaklaşık 6 ay sonra galip geldi.

AA muhabirinin derlediği bilgilere göre, en son teknik direktör Hikmet Karaman yönetiminde geçen sezonun 32. haftasında Gaziantepspor karşısında 3 puan sevinci yaşayan mavi-siyahlı ekip, bu karşılaşmanın ardından ligde galibiyete hasret kaldı. 3 Mayıs'ta Büyükşehir Belediyesi Kadir Has Stadı'nda Gaziantepspor'u 1-0 mağlup eden Erciyesspor, daha sonra oynadığı 8 lig maçında hanesine 3 puanı yazdıramadı.

Gaziantepspor galibiyetinin ardından Bursaspor ile berabere kalan, Galatasaray mağlubiyetiyle de geçen sezonu tamamlayan Kayseri temsilcisi, bu sezon ilk 6 haftada ise Trabzonspor, Gaziantepspor, Torku Konyaspor ve Gençlerbirliği ile berabere kalıp, Akhisar Belediyespor ve Galatasaray'a yenilerek, 3 puan özlemini dindiremedi.

Haberin Devamı

Ligin 7. haftasında dün oynadığı Beşiktaş maçına ligin tek kazanamayan takımı olarak çıkan mavi-siyahlı ekip, geride kalan 6 haftada yenilgisi olmayan lider Beşiktaş'ı 3-2 yenerek, ligde 177 gün süren galibiyet hasretine son verdi.

Suat Altın İnşaat Kayseri Erciyesspor, bu galibiyetle lider Beşiktaş'ın "namağlup" unvanına son verirken, kendisi de bu sezon ilk kez taraftarına 3 puan hediye etmiş oldu. Beşiktaş maçı öncesi 4 puanla ligin 17. sırasında kendisine yer bulan Kayseri temsilcisi, 3-2'lik galibiyetin ardından 7 puanla 13. sıraya yükseldi.

- "Lider Beşiktaş ile yapacağımız maçı çıkış olarak görüyorduk"

Kulüp basın sözcüsü Kaan Savruk, AA muhabirine yaptığı açıklamada, lider Beşiktaş'ı mağlup ederek, ligde uzun süren galibiyet hasretine son vermenin mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

Beşiktaş'ı iyi bir mücadelenin ardından mağlup ettiklerini dile getiren Savruk, "Sezon başından beri iyi futbol oynuyor ancak bunu sonuca yansıtamıyorduk. Öne geçtiğimiz maçları bile basit hatalar sonucunda kaybetmiştik. Hatta mağlup olduğumuz karşılaşmalarda bile takımımızın mücadelesinden memnunduk. Takımın üzerinde bir şanssızlık vardı. Lider Beşiktaş ile yapacağımız maçı çıkış olarak görüyorduk. Ona göre hazırlıklarımızı yapmıştık" diye konuştu.

Haberin Devamı

Galibiyette emeği geçen başta teknik heyet ve futbolcular ve taraftarlar olmak üzere herkese teşekkür eden Savruk, şunları kaydetti:

"Takımımız maça iyi başladı ve oyunun kontrolünü eline aldı. İkinci yarıda öne geçtik daha sonra konsantrasyon eksikliğinden kalemizde iki gol gördük ve yenik duruma düştük. Ancak taraftarımızın da büyük desteğiyle takımımız maçın son 4 dakikasında bulduğu iki golle karşılaşmadan galip ayrılarak destansı bir zafere imza attı. Yenilgisiz lig liderini yenmek bize nasip oldu. Ayrıca ligde uzun süredir kazanamıyorduk. Lider Beşiktaş'ı güzel bir oyunun sonunda mağlup ederek, ligde uzun süren galibiyet hasretine son vermenin mutluluğunu yaşıyoruz. İnşallah takımımız bu galibiyetin moraliyle daha iyi noktalara gelecek."

Haberin Devamı

Savruk, ayrıca dünkü maçta bazı Beşiktaş taraftarlarının, Erciyessporlu futbolseverlerin bulunduğu tribünlerde maçı izlediğini ve siyah-beyazlı takımın attığı gollerden sonra aşırı sevinç gösterip ortamın gerilmesine neden olduklarını belirterek, her takım taraftarının kendilerine ayrılan tribünlerde maçları izlemeleri gerektiğini de sözlerine ekledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!