Kayseri’de, Beşiktaş logolu korsan ürün satan 150 esnafa yargı yolu

Güncelleme Tarihi:

Kayseri’de, Beşiktaş logolu korsan ürün satan 150 esnafa yargı yolu
Oluşturulma Tarihi: Haziran 01, 2016 14:13

Kayseri’de, Beşiktaş logolu korsan ürün satan 150 esnafa yargı yolu

Haberin Devamı

Cafer ZENGİN / KAYSERİ, (DHA) - BEŞİKTAŞ’IN şampiyon olması üzerine, Kayseri'de üzerinde Beşiktaş logosu bulunan değişik türdeki sahte ürünleri satışa sunan esnafla ilgili hukuki süreç başlatıldı.  
Beşiktaş’ın 2015-2016 Süper Lig şampiyonluğunun ardından takımın logosunun yer aldığı çeşit çeşit ürünler çarşıda pazarda satışa sunulunca, kulüp avukatları harekete geçti. Kulüp avukatlarıKayseri'de 150’ye yakın esnafla ilgili yasal süreç başlattı. Yapılan incelemeler sonucunda araç süsünden kol saatine, formadan tişörte kadar bir çok korsan ürüne Beşiktaş’ın logosunun konulduğunu belirlediklerini anlatan Avukat Bilgehan Özdemir şunları söyledi:
"5833 Sayılı Markaların Korunması Hakkında Kanun Hükmünde Kararname Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun’un kabul edilmesi ile birlikte marka hakkına ilişkin hangi fiillerin suç teşkil ettiği sayılmıştır. Bu kapsamda, başkasına ait marka hakkına tecavüz ederek mal veya hizmet üreten, satışa arz eden veya satan kişi 1 yıldan 3 yıla kadar hapis ve yirmi bin güne kadar adli para cezası ile cezalandırılır. Beşiktaş logolu korsan ürünler konusunda da 150’ye yakın iş yerinde saat, çanta, forma, tişört, araba süsü gibi değişik türde korsan ürünler tespit edildi ve bu kişiler hakkında hukuki süreç başlatıldı."
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!