Kaldırımdaki halılar da buz tuttu

Güncelleme Tarihi:

Kaldırımdaki halılar da buz tuttu
Oluşturulma Tarihi: Ocak 31, 2017 15:32

Kaldırımdaki halılar da buz tuttu

Haberin Devamı

Cafer ZENGİN/KAYSERİ, (DHA) - KAYSERİ’de merkez Melikgazi Belediyesi’nin halkın kaymaması için kentin işlek noktalarına serdiği halılar da buz tuttu. Halılarda oluşan buz tabakaları da yürümeyi zorlaştırdı.
Kayseri’de hava sıcaklığı eksi 15 dereceyi kadar düştü. Düşen hava sıcaklığı ile birlikte kaldırımlar da buz tuttu. Kentte kaldırımlarda yürümek zorlaştı. Kentin en işlek kesimlerinden Cumhuriyet Mahallesi’nde sokaklarda oluşan buz tehlikesi insan sağlığını tehdit ediyor. Kaldırımda yürüyenlerin kaymaması ve rahat yürümesi için serilen halılar da buz tuttu. Halıların üzerinde yürüyenler burada oluşan buzlanmalardan etkilenerek kaymamak için yoğun çaba harcarken, uzmanlar özellikle eller cepte yürünmemesi konusunda uyarıda bulundu.
UZMAN UYARISI
Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Prof. Dr. Sinan Karaoğlu, kış mevsiminde yağan kar ve sonrasında oluşan buzda kayıp düşme sonucu yaralanmalara sıkça rastlanıldığını ifade ederek, "Kar ve buzda kısa adımlarla ve dengeli yürümek lazım” dedi. Buzlu yollarda yürürken kısa adımlarla yürümenin önemine dikkat çeken Karaoğlu, şöyle konuştu:
"Kısa adımların yanında dengeli olmak, düşme riskini azaltmak adına önemli. Ayakkabı seçimi de çok önemli. Ayakkabılarda tabanın tutucu özelliği olması ya küçük çivileri ya da tırtıkları olan kauçuk tipte kavrayıcı özellikleri olan ayakkabıları tercih etmek gerekir. Sivri ve yüksek topuklu ayakkabıların da tercih edilmemeli. Çünkü bu tür ayakkabılarda kayma riskini arttırıyor. Yürürken ellerin cepte olması ve bunun yanında sık yapılan cep telefonu ile uğraşma ya da konuşma da bir başka risk faktörü."

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!