İbrahim Bahçecioğlu Esnafla Birlikte Siftah Yaptı, İşçilerin Dertlerini Dinledi

Güncelleme Tarihi:

İbrahim Bahçecioğlu Esnafla Birlikte Siftah Yaptı, İşçilerin Dertlerini Dinledi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 08, 2015 16:03

CHP 2. SIRA MİLLETVEKİLİ ADAYI İBRAHİM BAHÇECİOĞLU

CHP Kayseri 2. Sıra Milletvekili Adayı İbrahim Bahçecioğlu’nun, seçim çalışmaları gece gündüz demeden devam ediyor. Bahçecioğlu sabah erken saatlerde başlattığı seçim çalışmalarını gece geç saatlere kadar sürdürüyor. Bahçecioğlu’nu sabah saat 5’te karşısında gören toptan hal esnafı şaşkınlığını gizleyemedi. Esnaf, “İlk defa bir milletvekili adayı bu kadar erken saatte bizi ziyaret ediyor. Çok mutlu olduk. Allah yolunuzu açık etsin” diyerek duygularını dile getirdi. Toptancı hali esnafı ile renkli sohbetlerinin ardından Bahçecioğlu, Amele Pazarındaki işçileri ve Yeni Sanayi Sitesi esnafını ziyaret etti.
Kayseri halkını ve iş dünyasını iyi bilen İbrahim Bahçecioğlu, seçim çalışmalarına esnaf ziyaretleri ile devam etti. 1 Kasım seçimleri öncesinde tüm Kayserililere ulaşmayı hedefleyen Bahçecioğlu, ilk olarak sabah gün doğmadan toptancı hali esnafıyla birlikte güne başladı. Kayseri Büyükşehir Belediyesi Hal Kompleksi’nde esnafın yoğun ilgisiyle karşılanan Bahçecioğlu, Hal çalışanlarının kahvaltı sofrasına konuk oldu ve esnafla sohbet etti.
Bahçecioğlu’nun sabah saat 05.00’te kendileriyle birlikte güne başlamasından ve yanlarında olmasından duydukları memnuniyeti dile getiren Toptancı Hali esnafı, “İlk defa bir milletvekili adayı bu kadar erken saatte bizi ziyaret ediyor. Çok mutlu olduk. Allah yolunuzu açık etsin. Bizim yanımızda olduğunuz için teşekkür ederiz” dedi. Son dönemde satışlarının düştüğünden, öncesine oranla yüzde 75 iş kaybı olduğundan şikayetçi olan esnaf yeni hal yerindeki kiraların çok yüksek olduğunu anlattı. Yeni hal yerindeki dükkanların çok küçük olduğunu ihtiyaçlarını karşılamadığına dikkat çeken esnaf, “Eski halde biz 250 TL kira öderken şimdi 1600 TL kira ödüyoruz. Üstelik dükkanlarımız çok küçük ihtiyacımızı karşılamıyor. İşlerimiz de çok düştü. Daha önce 5 birim satarken artık sadece 1 birim satış yapabiliyoruz” sözleriyle yaşadıkları zorlukları dile getirdiler.
SORUNLARIN ÇÖZÜMÜ İÇİN ADAY OLDUM
Hal esnafının derdini ve taleplerini dinleyen İbrahim Bahçecioğlu, esnafın talep ve isteklerinin makul olduğunu, sorunların ise çözümlenemeyecek sorunlar olmadığına dikkat çekti ve CHP’nin sorunlarına nasıl çözüm getireceğini anlattı.
Bahçecioğlu, “Sorunlarınızı çok iyi biliyorum. Kayseri’nin çocuğu olarak halkımızın sorunlarına çare olabilmek için Milletvekili adayı oldum. Bu sıkıntıların tek çözümü CHP’dedir. ÖNCE TÜRKİYE diyen, projesi olan, projeleri taklit edilen, halkın umudu olan tek parti CHP’dir. Sizlerin sorunlarını çözmek, bereketli kazanç, birlik ve barış içinde yaşamak için oylarınıza talibim” diye konuştu.
AMELE PAZARINDA DERT DİNLEDİ
Daha sonra Amele pazarını geçen Bahçecioğlu, burada iş bekleyen inşat işçileri ile sohbet etti, dertlerini dinledi. Özellikle sosyal güvencelerinin olmamasında şikayetçi olan işçiler son dönemde işlerin çok azaldığını bu nedenle işsiz kaldıklarını evlerine para götüremediklerini söylediler. Sohbet sırasında İktidarı yaptıklarını eleştiren işçiler AKP’nin şehre havaalanı yaptığını ancak İncesu ilçesinde evlerden su akmadığını dile getirdiler.
CHP olarak tüm bu sorunların çözümü için halkın oyuna talip olduklarını belirten ve gerçekçi vaatleri olduğunu vurgulayan İbrahim Bahçecioğlu, “Aile sigortası getireceğiz. Sosyal güvencesi olmayan çalışan kalmayacak. Asgari ücret 1500 TL olacak” dedi. Bahçecioğlu, vaatlerin maliyeti ile ilgili gelen eleştirilere ise “Bizim vaatlerimiz iddia edildiği gibi 150 milyar değil, 57,2 milyar TL” sözleriyle cevap verdi.
SANAYİ SİTESİ ESNAFINDAN YOĞUN İLGİ
Seçim çalışmaları kapsamında yeni sanayi sitesi esnafını da ziyaret eden İbrahim Bahçecioğlu, esnafla kucaklaştı dertlerini dinledi projelerini anlattı. Yoğun ilgi karşılanan Bahçecioğlu, tek tek esnafla görüştü. İş imkanı yaratacak, istihdam oluşturacak yatırım yapanlara her zaman destek olmaya devam edeceklerini vurgulayan Bahçecioğlu, “Kayseri’nin Ankara’daki gücü, sesi olmak için, oyunuza talibim” dedi. Ülkede huzuru, birliği, kardeşliği, refahı hakim kılacaklarını ifade eden İbrahim Bahçecioğlu şunları söyledi:
"Borç batağındaki esnafımızın yüzünün gülmesi için çalışacağım. Esnaf Bakanlığı kuracağız. Esnafımıza sıfır faizli kredi vereceğiz. Bağ-Kur’luların mağduriyetini gidereceğiz. Kayseri’nin sorunlara merhem olmaya, Kayseri’ye kaybettiği ticarı itibarı yeniden kazandırmaya talibiz”
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!