'Gurbetçilere konut satışları 3'te 1 oranında azaldı'

Güncelleme Tarihi:

Gurbetçilere konut satışları 3te 1 oranında azaldı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 03, 2020 15:06

'Gurbetçilere konut satışları 3'te 1 oranında azaldı'

Haberin Devamı

Selma KARA/KAYSERİ, (DHA) - SEDAT Kılınç İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Sedat Kılınç, bu yıl pandemiden dolayı gurbetçilere konut satışlarının 3'te 1 oranında azaldığını söyledi.
Pandeminin konut satışlarınaa etkisini değerlendiren Sedat Kılınç İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Sedat Kılınç, salgının gurbetçilere konut satışlarını da olumsuz etkilediğini belirtti. Döviz kurlarının artmasına rağmen gurbetçilere konut satışlarının geçen yıla oranla düşüş kaydettiğini belirten Kılıç, "Sivas, Yozgat ve Nevşehir gibi Kayseri'ye yakın şehirlerde ciddi bir gurbetçi sayımız var. Yaz aylarında da tatile geliyorlardı ama bu yıl pandemiden dolayı beklenen sayıda gurbetçimiz gelemedi. Ama gurbetçilerimiz her yıl geliyorlar, hem ülke hem de şehrimizin ekonomisine çok ciddi katkılar sağlıyorlar. Ayrıca milli duygularla hareket edip ülkelerine katkı sunmak amacıyla alışverişlerini de Türkiye'den yapıyorlar.  Aslında döviz kurlarının artmasıyla birlikte gurbetçilerimiz için gerek konut alımlarında gerek diğer alışverişlerde avantajlı bir durum ortaya çıktı. Ancak pandemiden dolayı şehrimizde yeterli sayıda gurbetçimiz yok" diye konuştu.
Geçen yıla oranla gurbetçiye konut satışının 3'te 1 oranında düşüş kaydettiğini belirten Kılınç, "Geçen yıl ortalama 80-90 civarında gurbetçilerimize konut satışı yaptık. Bu yıl ise satışlar 30-35'lerde kaldı" dedi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!