Gümülcine Ve İskeçe Müftüleri Vali Düzgün’ü Ziyaret Etti

Güncelleme Tarihi:

Gümülcine Ve İskeçe Müftüleri Vali Düzgün’ü Ziyaret Etti
Oluşturulma Tarihi: Aralık 09, 2015 14:24

MÜFTÜ ZİYARET

Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı ile Diyanet İşleri Başkanlığı’nın davetlisi olarak Türkiye’de bulunan Gümülcine Seçilmiş Müftüsü İbrahim Şerif ile İskeçe Seçilmiş Müftüsü Ahmet Mete, Vali Orhan Düzgün’ü ziyaret etti.
Vali Düzgün, makamında, İl Müftüsü Şahin Güven’in de hazır bulunduğu ziyarette, Batı Trakya Türkleri’nin yaşadığı Gümülcine ve İskeçe’nin seçilmiş müftülerini Kayseri’de görmekten memnuniyet duyduğunu belirtti.
Konuk müftülerin Türkiye programında Kayseri ve Konya ziyaretlerinin bulunduğunu, her iki kentinde Selçuklu kenti olmasının yanı sıra soydaşlarımızla birlikte ortak bir kültürel geçmişe sahip olduklarını kaydeden Vali Düzgün, “Batı Trakya’daki soydaşlarımızın en önemli ihtiyaçlarından birisi dinlerini, kültürlerini, inançlarını yaşatmaları. Sizde onun için gayret gösteriyorsunuz.” dedi. Gümülcine Seçilmiş Müftüsü İbrahim Şerif de Vali Düzgün’e kendilerini kabul ettiği için teşekkür ederek, Kayseri’de Kur’an Kursu, kız yurdu ve cami ziyaretleri ile Selçuklu Medeniyetleri Müzesi’ni gezdiklerini, bundan çok etkilendiklerini, buradan aldıkları izlenimleri de soydaşlarla paylaşacaklarını anlattı. Şerif, “Bizler, Serhat Boyu’nun bekçileri, Selçuklular’ın Akıncıları olarak Batı Trakya’ya yerleştik. Bugün de bu bilinçle çalışmalarımızı sürdürüyoruz” ifadesini kullandı.
İskeçe Seçilmiş Müftüsü Ahmet Mete ise Kayseri’de bulundukları sürede başta Vali Orhan Düzgün olmak üzere kendilerinden ilgilerini esirgemeyen yöneticilere teşekkür ederek, Kayseri’nin misaferperverliğini unutmanın mümkün olamayacağını ifade etti.
Ziyaretin sonunda, Vali Düzgün konuk müftülere tarihi Kayseri Saat Kulesi’nin kristal maketini hediye ederken, konuk müftüler de Vali Düzgün’e, Abdulhamit Han’ın Saat Kulesi’nin yer aldığı tablo ile yöresel ürünler takdim etti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!