Gaziler Günü'nde göndere çekilemeyen bayrak kaldırıldı

Güncelleme Tarihi:

Gaziler Gününde göndere çekilemeyen bayrak kaldırıldı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 19, 2016 13:42

Gaziler Günü'nde göndere çekilemeyen bayrak kaldırıldı

Haberin Devamı

Yasin DALKILIÇ/KAYSERİ, (DHA)- KAYSERİ’de 'Gaziler Günü' nedeniyle tören düzenlendi. Törende, göndere ipin direğe takılması yüzünden çekilemeyen bayrak, katlanarak çıkarıldı.
19 Eylül Gaziler Günü Kayseri’de Cumhuriyet Meydanındaki Atatürk Anıtına çelenk sunumu ile başladı. Törene Vali Süleyman Kamçı, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Ercan Teke, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Muharip Gaziler Derneği Başkanı Osman Balcı, Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Başkanı Ali Yavuz askerler katıldı. Saygı duruşu ardından okunan İstiklal Marşı’nda direğe çekilmesi gereken bayrak, direkteki ipin takılması nedeniyle çekilemedi. Bunun üzerine ipinden çıkarılan bayrak, katlanarak götürüldü.
Törende konuşan Muharip Gaziler Derneği Başkanı Osman Balcı yaptığı konuşmada 19 Eylül tarihinin Gaziler Günü dışında Muharip Gaziler Derneğinin de kuruluş yıldönümü olduğu belirterek, şöyle dedi:
"Ülkemiz bugün, dün olduğundan daha fazla iç ve dış hain odakların yoğunlaşan tehdidi altındadır. 15 Temmuz'da Türk Silahlı Kuvvetleri'nde yuvalanan millet ve cumhuriyet düşmanı bir kısım hainler, darbe teşebbüsünde bulundu. Bu darbe teşebbüsü Türk Silahlı Kuvvetleri'nin gerçek vatansever askerleri, emniyet teşkilatımız ve aziz milletimizin kahraman evlatları tarafından önlenmiştir. Vatanı savunma mücadelesi, Türk varlığını sonsuza dek sürdürmek amacıyla devam edecektir."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!