Eski Bakan Yıldız Ve Vali Düzgün Bayram Namazını Hunat Camii’nde Kıldı

Güncelleme Tarihi:

Eski Bakan Yıldız Ve Vali Düzgün Bayram Namazını Hunat Camii’nde Kıldı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 24, 2015 08:18

Enerji ve Tabii Kaynaklar eski Bakanı Taner Yıldız ve Kayseri Valisi Orhan Düzgün, bayram namazını Hunat Camii’nde kıldı.
Kayser Valisi Orhan Düzgün ile beraber bayram namazını kılmak üzere Hunat Camii’ne gelen Enerji ve Tabii Kaynaklar eski Bakanı Taner Yıldız, burada İl Müftüsü Şahin Güven’in kıldırdığı namazda, vatandaşlar ile beraber saf tuttu. Namazın ardından hutbeyi dinleyen Yıldız ve Vali Düzgün, ardından vatandaşlar ile bayramlaştı.
Namaz sonrasında açıklama yapan Enerji ve Tabii Kaynaklar eski Bakanı Taner Yıldız, vatandaşların kurban bayramını tebrik etti. Kayserililerin Kayseri’de bulunan Suriyeli mültecilere destek çıkacağını ve onları bayramda yalnız bırakmayacaklarını söyleyen Yıldız, “Bütün Kayserili hemşerilerimizin ve vatandaşlarımızın Kurban Bayramını tebrik ediyoruz. Müftümüzün de bahsettiği gibi Suriyeli mülteciler var. Kardeşlerimiz var. Muhacirler var. Onlara inşallah yardı1mcı olacağız ve kendilerinin bütün dertlerine ortak olacağız. Kayserili hemşerilerimiz bu manada hem misafirperverdir hem de gerektiği gibi ev sahipliğini bundan önce gösterdiği gibi gösterecektir. Yaklaşık 40 bin civarındaki misafirimize özellikle hem kurban etlerimizden hem de yardımlarımızı esirgemeden inşallah bu Kurban Bayramı’nı idrak etmiş olalım” dedi.
Şehitleri de minnet ve rahmetle andıklarını belirten Yıldız, “Tabi ki kendilerini her zaman minnetle, şükranla, rahmetle andığımız şehitlerimizin özellikle yiğitlerimizin, yavrularımızın, canlarımızı bu vesile ile bir kez daha rahmetle anıyoruz. Bütün gazilerimize sağlık ve sıhhat içerisinde hayırlı ömürler nasip etmesini Allah’tan temenni ediyoruz” ifadelerini kullandı.
Sıkıntı içinde bulunan Müslüman ülkelere dua ettiğini kaydeden Taner Yıldız, “Bugün özellikle bölgemizde bulunan Suriye, Irak ve Kırım ile beraber bütün Müslümanların içinde bulunduğu sıkıntıdan kurtulmalarına vesile olması için bu kurbanda dua edelim” diye konuştu.
Ayrıca, Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar da, bayram namazını Hunat Camii’nde kılarak, vatandaşlar ile bayramlaştı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!