Ekonomi eski Bakanı Elitaş, Şeker Fabrikası işçileriyle buluştu

Güncelleme Tarihi:

Ekonomi eski Bakanı Elitaş, Şeker Fabrikası işçileriyle buluştu
Oluşturulma Tarihi: Mart 27, 2017 17:27

Ekonomi eski Bakanı Elitaş, Şeker Fabrikası işçileriyle buluştu

Haberin Devamı

KAYSERİ, (DHA) - EKONOMİ eski Bakanı ve AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, Kayseri Şeker’in Boğazlıyan Fabrikasında çalışanlar öğle yemeğinde bir araya geldi.
Eski Bakan ve AK Parti Gurup Başkanvekili Elitaş, Türkiye’de şeker sektörünün sorunları ile yıllardan beri uğraştığını belirterek, ''Sorunları yakından takip ediyoruz. 2006-2007 yıllarında biz iki şeker fabrikasının toplam kapasitesinin, Türk Şeker'in imkanlarından yararlanarak, 70 bin ton şeker üretimine eş değer pancar verdik. Yani yıllık 500 bin tona yakın pancar kotasını artırdık. Ama o dönemdeki idare üretimi gerçekleştiremediğinden dolayı 70 bin tonu hem Boğazlıyan hem Kayseri Şeker Fabrikasının kotası başka şeker fabrikalarına gitti. Almak için çok gayret ettik. Şimdiki Cumhurbaşkanımız, o dönemdeki başbakanımız, talimat verdi, biz de yeniden artırdık ama maalesef başka şeylerle uğraşan o zamanki yönetim, bizim aldığımız pancar kotasını, ertesi sene başka şeker fabrikalarına devretmek mecburiyetinde kaldı'' dedi.
Elitaş, ''Kayseri Şeker Fabrikası, 2010 yılına geldiğimizde bankalardan kredi dilenen başka bir fabrikanın yüzde 7 ile aldığı kredi faiz oranlarını, yüzde 17–18 ile kullanmak mecburiyetinde kaldı. Neyse ki o günlerden bugünlere gelindi. Bu şartlarda baktığımızda, Kayseri Şeker Fabrikası artık yatırım yapabilir güvenli bir kurum ve şirket haline geldi. Bunda en büyük başarı sizlerin. En büyük emek sizlerin, birlikte namuslu çalıştığınız sürece, dürüstlüğü elden bırakmadığınız sürece ileriye gidebilmek için, kazanmamak için hiçbir sebep yok. Şeker Fabrikasının yaşadığı sıkıntılara bir örnek vereyim, kilit parke döşetmişler. O zaman çarşıda her şeyi dahil 6 bin liraya işçilik ve malzemeyle birlikte yapılıyorken, aynı yıl 29 bin liraya döşettirmişler. Daha neler, neler? Yakıt alırken farklı yakıtlarla, faturalarla değişik işler yapmışlar. Biz 80 bin çiftçinin hakkını korumak, onlara varsa bir haksızlığı önlemek üzere seçildiğimize inandık. Çünkü o insanların hakkını, hukukunu, onların kaybolan imkanlarını korumak bizim birincil derecede görevimiz, sorumluluğumuz ve vebalimiz'' diye konuştu.
Kayseri Pancar Ekicileri Kooperatifi Başkanı Hüseyin Akay da, ''Pancar tarımı, pancar ürünü orta Anadolu için çok önemli. Kayseri Şeker'in faaliyet yürüttüğü alan için çok önemli. Başka bölgelerde çiftçilerin alternatif ürünleri vardır ama bu bölgede para kazanacakları alternatif ürün malesef yok. Bu konuya hassaten sizin özel her zaman gösterdiğiniz yakın ilginiz bizleri de mutlu edecektir'' dedi.
Kayseri Şeker’in Boğazlıyan Fabrikasına gelişte çiçeklerle karşılanan Elitaş’a, Şeker-İş Sendikası Kayseri Şube Başkanı İbrahim Dayı tarafından çalışanlar adına ve 15 Temmuz darbe girişimi esnasındaki dik duruşundan dolayı özel işlemeli Türk bayrağı takdim edildi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!