Eğitim sendikaları, şehitler için okul yapacak

Güncelleme Tarihi:

Eğitim sendikaları, şehitler için okul yapacak
Oluşturulma Tarihi: Ocak 11, 2017 14:25

Eğitim sendikaları, şehitler için okul yapacak

Haberin Devamı

Cafer ZENGİN/KAYSERİ, (DHA) - KAYSERİ’de 17 Aralık'ta çarşı iznine çıkan askerlere yönelik hain PKK saldırısında şehit olan 14 asker ile El Bab’daki IŞİD saldırısında şehit olan 2 askerin ismi, sendikaların, öğrencilerin ve öğretmenlerin desteği ile kente yapılacak bir okulda yaşatılacak.
Erciyes Üniversitesi (ERÜ) önünde, içerisinde çarşı iznine çıkan sivil kıyafetli askerlerin bulunduğu bir halk otobüsüne yapılan PKK terör örgütü saldırısında 14 asker şehit olurken, 56 kişi de yaralandı. Kayseri 1. Komando Tugayı’ndan çarşı iznine çıkan askerlere yönelik hain saldırıda, Yunus Emre Duran (Ankara), Abdülsamet Özen (Kocaeli), Kamil Tunç (Afyon Karahisar) Hasan İlhan (Denizli), Kenan Döngel (Zonguldak), Mustafa Cihan (Osmaniye), Fehmi Barçın (İstanbul), Raşit Yücel (Kocaeli), Ahmet Taş (Kırşehir), Muhammet Ali Ocak (Kırşehir), Göksel Ağaçyetiştiren, Arif Tuğ (Erzurum), Uğur Korkmaz (Rize) ile Serdar Amak (İzmir) şehit oldu ve memleketlerinde son yolculuklarına uğurlandı. 22 Aralık’ta da Suriye'de gerçekleştirilen Fırat Kalkanı operasyonunda Uzman Çavuş Osman Çelik ve Uzman Çavuş Mehmet Kökkaya, bir diğer terör örgütü IŞİD saldırısında şehit düştü ve daha sonra Kayseri’de 23 Aralık’ta toprağa verildi.
Yaşanan terör olaylarının ardından Kayseri’de teröre tepki eylemleri gerçekleştirilirken, şimdi de şehitler anısına anlamlı bir proje hayata geçiriliyor. Kentte faaliyet gösteren farklı görüşteki eğitim sendikaları şehitler için bir araya geliyor. Memur-Sen’e bağlı Eğitim Bir-Sen, KESK’e bağlı Eğitim-Sen, Türkiye Kamu-Sen’e bağlı Türk Eğitim Sen ve TEÇ-SEN öncülüğünde Milli Eğitim Müdürlüklerinin çalışanları, öğretmenler ve öğrencilerin de desteği ile şehitlerin adlarının yaşatılması için okul yapılacak. Bu yönde girişimlerin başladığı ve sendika temsilcilerinin de bir araya gelip görüşmeler yaptıkları belirtildi. Konu ile ilgili olarak Belediye Başkanları ve Kayseri Valisi Süleyman Kamçı‘ya da yakın zamanda bilgi verileceğini ifade eden sendika temsilcileri, olumlu tepkilerin geldiğini ve 17 bin Milli Eğitim çalışanının ve 285 bin öğrencinin olduğu Kayseri’de hayata geçirilecek bu projenin birlik ve beraberlik açısından da Türkiye’de örnek bir çalışma olacağını söylediler.
Diğer yandan, okulun türünün ne olacağı yapılacak görüşmeler neticesinde ihtiyaca göre belirlenecek. 16 derslik olarak yapılacak okulda, her sınıfa bir şehidin adı verilecek. Okulun adının ise şu an kesin olmadığı ancak “17 Aralık Şehit Komandolar” olarak konuşulduğu kaydedildi. Bu yöndeki resmi açıklamanın ise yakın zamanda sendika temsilcilerinin de katılacağı ortak basın toplantısı ile yapılacağı belirtildi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!