Cinayet işleyen saldırganın öldürülmesinde 2 sanığa beraat

Güncelleme Tarihi:

Cinayet işleyen saldırganın öldürülmesinde 2 sanığa beraat
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 12, 2017 12:40

Cinayet işleyen saldırganın öldürülmesinde 2 sanığa beraat

Haberin Devamı

Zafer BARIŞ / KAYSERİ, (DHA) - KAYSERİ'nin Develi İlçesi'nde bir banka şubesinde Şube Müdürü Recep Taştan'ı öldüren şüpheli Nurettin Yürek'in öldürülmesi olayıyla ilgili yargılanan dönemin Develi Emniyet Müdürü Bilal Erdem ile şubenin güvenlik görevlisi Selçuk Kalkan beraat etti.
Develi'de 7 Kasım 2016 günü akşam saatlerinde, cezaevinden yeni çıkan Nurettin Yürek, boşanma aşamasında olduğu eşi Asiye Yürek'in çaycı ve temizlikçi olarak çalıştığı Aşağı Fenese Mahallesi Cumhuriyet Caddesi'ndeki banka şubesine geldi. Hakkında 'ruhsatsız silah bulundurmak, oto hırsızlığı, hırsızlık ve yağma' suçlarından 17 ayrı dosya bulunan Nurettin Yürek, elindeki pompalı tüfekle güvenlik görevlisini etkisiz hale getirerek banka içerisinde eşini aramaya başladı. Bu sırada gürültü üzerine ne olduğunu öğrenmek için odasından çıkan Şube Müdürü Recep Taştan, Yürek'in eşini aradığını öğrendi. Müdür Taştan, ''Asiye hanım burada yok'' dedi. Bu yanıta sinirlenen Nurettin Yürek, eşi Asiye Yürek'i sakladıklarını sandığı banka müdürüne ateş ederek öldürdü. Banka çalışanları panik ve korku yaşarken ihbar üzerine gelen polis ekibi, Yürek'e teslim olması için çağrıda bulundu. Nürettin Yürek teslim olmayınca, polisin açtığı ateş sonucu yaralandı ve kaldırıldığı hastanede öldü.  
'ADALETE GÜVENİYORUZ' DEDİLER
Kayseri 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde saldırgan Yürek'in öldürülmesiyle ilgili olarak dönemin Develi İlçe Emniyet Müdürü Bilal Erdem hakkında 'adam öldürme', banka güvenlik görevlisi Selçuk Kalkan hakkında ise 'ihmal nedeniyle ölüme neden olma, hürriyeti tahdit ve görevi kötüye kullanma' suçlarından dava açıldı.
Davanın bugünkü duruşmasına, tutuksuz yargılanan Erdem ve Kalkan ile avukatları katıldı. Mahkemede son sözleri sorulan sanıklar, adalete güvendiklerini ifade ettiler. Mahkeme heyeti yaptığı yargılama sonucu, Erdem ve Kalkan hakkında tüm suçlardan beraat kararı verdi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!