Büyükşehir'den bisiklet yarışması

Güncelleme Tarihi:

Büyükşehirden bisiklet yarışması
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 06, 2017 15:54

Büyükşehir'den bisiklet yarışması

Haberin Devamı

KAYSERİ, (DHA)- KAYSERİ Büyükşehir Belediyesi Ulaşım A.Ş. ulaşımda bisikletin daha fazla kullanılmasına yönelik çalışmalarına devam ediyor. Bu kapsamda Mimarsinan Parkı’nda Bisiklet Şenliği düzenlendi.
Bisikletin yaygınlaşmasına yönelik 'Haydi Sen de Pedalla' adıyla kampanya başlatan Büyükşehir Belediyesi Ulaşım A.Ş. şehir içi ulaşımda bisikletin tercih edilmesi için bisiklet şenliği düzenledi. Mimarsinan Parkı’nda yapılan şenliğe Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik ve vatandaşlar katıldı. Bisiklet Şenliği’nde konuşma yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, 2017 yılında toplam tutarı 1,2 milyar TL’yi bulan projeleri başlatacaklarını söyledi. Bu yıl ulaşımı yine öncelikli tuttuklarını ve bu yüzden 2017 yılını Ulaşım Yılı ilan ettiklerini vurgulayan Başkan Çelik, bu doğrultuda yapacakları alt geçit, yol, kavşak ve raylı sistem hatları gibi yatırımlar hakkında bilgi verdi. Ulaşıma getirecekleri yeni sistem ve yapacakları yatırımların Türkiye’de ilk ve tek olacağını ve Kayseri’nin ulaşımına büyük bir rahatlama getireceğini ifade eden Başkan Mustafa Çelik, şöyle dedi:
“Ulaşımın 4 ana unsuru var; Raylı sistem, lastik tekerlekli araçlar, yaya ulaşımı ve bisikletler. Hareketliliğin ana unsurları içerisindeki bisiklet, bizim en çok önem verdiğimiz unsurlardan birisi. Bisiklet senelerce ihmal edilmiş. İnşallah görev süremiz içerisinde yeni bulvarlarda, yollarda bisiklet yolları planlayıp yapacağız. Fakat bisiklet yollarını yapmak yetmiyor, bisiklet alışkanlığını da kazandırmak gerekiyor. Onun için bu tip organizasyonları sık sık yapıyoruz. Bir taraftan Ulaşım A.Ş.’miz bisikletle ilgili çalışmalarına devam ediyor. Bir taraftan da Spor A.Ş’miz neredeyse ayda birkaç sefer çok büyük katılımların olduğu yaklaşık 2 bin 3 bin kişilik bisiklet organizasyonları yapıyor."
Konuşmaların ardından şenlik çerçevesinde, bisiklet gezisi, sürpriz hediyeli yarışmalar, çocuklara özel yarışmalar ve akrobatik bisiklet gösterileri yapıldı. Şenliğe katılanlar gösterileri beğeniyle izledi.
FOTOLU

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!