Büyükkılıç ve Çolakbayrakdar'dan teröre tepki

Güncelleme Tarihi:

Büyükkılıç ve Çolakbayrakdardan teröre tepki
Oluşturulma Tarihi: Aralık 18, 2016 16:26

Büyükkılıç ve Çolakbayrakdar'dan teröre tepki

Haberin Devamı

KAYSERİ, (DHA) - MELİKGAZİ Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç ve Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, dün Talas Bulvarı'nda yaşanan bombalı terörist saldırıyı kınadı.

Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Talas Yolu-Erciyes Üniversitesi Kampüsü yanında gerçekleşen hain saldırının birlikteliği, beraberliği ve kardeşliği bozamayacağını söyledi. Kayseri’deki ilgili tüm kent yöneticileriyle birlikte olay yerinde olduklarını ve gerekli müdahalelerin, çalışmaların ve önlemlerin geciktirilmeden yapıldığını belirten Büyükkılıç, özellikle sosyal medyadan bilgi kirliliği oluşturulmaması için tüm vatandaşları duyarlı olmaya davet ettiğini söyledi. Başkan Büyükkılıç, saldırı anıyla ilgili bilgi paylaşımını titizlikle yapan ve kamuoyunu bilgilendiren ve toplumdaki hassasiyetten dolayı yayın ilkelerini yerine getiren Kayseri medya ve gazete çalışanlarına teşekkür ettiğini de belirterek, ''Kayseri Talas Bulvarı’nda terör örgütünce alçakça ve kalleşçe düzenlenen hain saldırıyı lanetle kınıyoruz. Bu hain saldırıda hayatını kaybeden şehitlerimize Allahtan rahmet, kederli ailelerine ve Türk Milletine de baş sağlığı, yaralılara da acil şifalar diliyorum'' dedi.

BAŞKAN ÇOLAKBAYRAKDAR’DAN TERÖRE TEPKİ MESAJI

Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar da, kentte gerçekleştirilen hain terör saldırısını lanetledi. Başkan Çolakbayrakdar, “Terör bizi yıldıramayacak, birliğimize kastedemeyecek” dedi.

Kentte dün sabah saatlerinde çarşı iznine çıkan askerlerin bulunduğu halk otobüsüne yönelik gerçekleştirilen hain terör saldırısını kınayan Başkan Çolakbayrakdar, terörün hedefine ulaşamayacağını söyledi. Türkiye’nin bulunduğu coğrafyadan dolayı, Cumhuriyet tarihi boyunca ne zaman güçlense, ekonomik bakımdan atağa geçse; bu ve buna benzer saldırılarla karşı karşıya kaldığına dikkat çeken Başkan Çolakbayrakdar, ''Huzur kenti Kayseri’de gerçekleştirilen terör saldırısını lanetliyorum. Hemşehrilerimizin ve milletimizin başı sağ olsun. Şehit olan askerlerimizin acılı ailelerine de ayrıca baş sağlığı diliyor ve sabır diliyorum. Ülkemiz ne zaman atağa geçse, bu tür saldırılarla karşı karşıya kalıyor. Ancak, terör örgütlerinin göz ardı ettiği gerçek şu ki; bu tür saldırılar karşısında, onların istediğinin aksine daha çok birlik, daha çok millet oluyoruz. Geçmişte olduğu gibi, bugün de tek millet, tek vatan, tek bayrak diyerek vatandaşlarımız ve devlet yöneticilerimizle bir araya geldik. Bundan sonra da bu birliğimiz bozulmayacak. Milli birliğimiz daha da güçlenerek, terörün kendisini ve izlerini bu topraklardan silecektir. Allah milletimize ve devletimize güç versin. Bu duygu ve düşüncelerle ilimizdeki kalleş terör saldırısını bir kez daha şiddetle lanetliyorum. Milletimizi derin bir üzüntüye sokan menfur saldırıda hayatını kaybeden askerlerimize ve vatandaşlarımıza Cenab-ı Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifa, yakınlarına Kayseri’mize ülkemize başsağlığı diliyorum'' ifadelerini kullandı.

FOTOLU 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!