Başkan Büyükkılıç: 2022 'Kültepe Kaniş Karum Yılı' ilan edilsin

Güncelleme Tarihi:

Başkan Büyükkılıç: 2022 Kültepe Kaniş Karum Yılı ilan edilsin
Oluşturulma Tarihi: Kasım 17, 2020 16:43

Başkan Büyükkılıç: 2022 'Kültepe Kaniş Karum Yılı' ilan edilsin

Haberin Devamı

KAYSERİ, (DHA) - KAYSERİ Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Kurumu’nun (UNESCO) 75. kuruluş yıldönümü nedeniyle yaptığı açıklamada 2022 yılının ‘Kültepe Kaniş Karum’ yılı ilan edilmesini istedi.
Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç 1945’te 20 kurucu üyesinden biri olduğu Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü'nün (UNESCO) 75. kuruluş yıl dönümü nedeniyle yaptığı yazılı açıklamada geçtiğimiz UNESCO geçici listesine alınan Koramaz Vadisinin kalıcı listeye eklenmesi çalışmaların devam ettiğini, 2022 yılının da ‘Kültepe Kaniş Karum’ yılı ilan edilmesini istedi. Başkan Büyükkılıç yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi;
"Tarihi ve kültürel mirasımızın daha kalıcı ve anlamlı olmasını sağlayacağız. Koramaz Vadisi bünyesinde barındırdığı tarihi ve doğal güzellikler ile kendi alanında bir adım daha ön plana çıkıyor. Büyükşehir Belediyesi olarak bölgeyle yakından ilgileniyoruz. UNESCO’nun Dünya Geçici Mirası Listesi’nde yer alan iki değerimizi kalıcı listeye alınması yönünde kararlıyız. Hem Kültepe Kaniş Karum hem de Koramaz Vadisi ile ilgili akademisyenlerin de destek verdiği çalışmalarımız sonucunda bu iki değerimizi tüm dünyaya tanıtmış ve olması gereken değere taşımış olacağız” diye konuştu.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!