AGÜ Rektörü Prof. Dr. Sabuncuoğlu:

Güncelleme Tarihi:

AGÜ Rektörü Prof. Dr. Sabuncuoğlu:
Oluşturulma Tarihi: Mart 20, 2015 17:01

ABDULLAH GÜL ÜNİVERSİTESİ (AGÜ) REKTÖRÜ PROF. DR. İHSAN SABUNCUOĞLU, TÜRK TOPLULUKLARI VE TÜRK MİLLETİ TARAFINDAN YÜZYILLARDIR KUTLANMAKTA OLAN NEVRUZ’UN BİRLİK, BERABERLİK VE BARIŞI DA SEMBOLİZE ETTİĞİNİ SÖYLEDİ.

Abdullah Gül Üniversitesi (AGÜ) Rektörü Prof. Dr. İhsan Sabuncuoğlu, Türk toplulukları ve Türk Milleti tarafından yüzyıllardır kutlanmakta olan Nevruz’un birlik, beraberlik ve barışı da sembolize ettiğini söyledi.
Rektör Prof. Dr. Sabuncuoğlu, Nevruz Bayramı nedeniyle kutlama mesajı yayımladı.
Prof. Dr. Sabuncuoğlu mesajında, Nevruz’un Türk insanını öteden beri birbirine kenetleyen, bağlayan, Ergenekon’da demir dağları eriterek, dirilen atalarının ruhu ile yanan bir ateş olarak bilindiğini ifade etti.
Nevruz’u tanımayan, yaşatmayan herhangi bir Türk devleti yada topluluğu olmadığını söyleyen Sabuncuoğlu, Türk dünyasının tamamında ve Türk dünyasına komşu olan bütün coğrafyalarda kutlanmakta olduğunu anımsattı.
Nevruz’un eski takvimlere göre yeni yılın ve baharın ilk günü ve müjdecisi, yeni takvime göre de gece ve gündüzün eşit olduğu ve 21 Mart olarak bilinen ve kutlanan gün olduğunu dile getiren Sabuncuoğlu, şu görüşlere yer verdi:
“Nevruz birlik, beraberlik ve barışı da sembolize eder. 1990 yılında bağımsızlıklarını ilan eden Türk Cumhuriyetleri Kırgızistan, Kazakistan, Özbekistan, Türkmenistan ve Azerbaycan ile Rusya Federasyonu bünyesinde bulunan Tataristan devletleri, 21 Mart Günü Türk topluluklarında aynı zamanda Ergenekon olarak da bilinir. Milli bir bayram olarak o günden beri de kutlamaktadırlar.
Nevruz, hem milli kültürümüz içerisinde birlik ve beraberliğimizi pekiştirdiğimiz kültür varlıklarımızdan birisidir ve atalarımızdan bize kalan bir mirastır. Nevruz’u, bu duygu ve düşüncelerle, birlik ve beraberliğimizi daha da pekiştirmesi dileğiyle kutlar, saygı ve sevgilerimi sunarım.”
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!