70 Doğu Türkistanlı çocuk sünnet edildi

Güncelleme Tarihi:

70 Doğu Türkistanlı çocuk sünnet edildi
Oluşturulma Tarihi: Eylül 16, 2017 09:28

70 Doğu Türkistanlı çocuk sünnet edildi

Haberin Devamı

Olcay DÜZGÜN/KAYSERİ, (DHA)- KAYSERİ'de, Çin'den kaçarak  Tayland'a sığınan ve 3 yıl önce Türkiye'ye getirilen Doğu Türkistanlı ailelelierin 70  Uygur Türk'ü çocuğu için sünnet töreni düzenlendi.
Doğu Türkistan Kültür ve Dayanışma Derneği'nde düzenlenen törene, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Melikgazi Kaymakamı Erkaya Yırık, Sağlık Müdürü İsmail Kılıç, Doğu Türkistan Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı ve Uygur Türkleri Dünya Kongresi 2'nci Başkanı Seyit Tümtürk, sünnet olan Doğu Türkistanlı çocuklar ve aileleri katıldı. Programda konuşan Tümtürk, şöyle dedi:
"Bugün 70 Doğu Türkistanlı kardeşimizin sünnet töreni bir araya geldik.  Kayseri'de bulunan başta Valimiz Süleyman Kamçı ve Büyükşehir Belediye Başkanımız Mustafa Çelik Doğu Türkistanlı çocuklarımıza sahip çıkıyor. Bugün Doğu Türkistan'da dini ve milli vecibelerini yerine getirme imkanı olmayan adeta asimilasyona tabi tutulan doğu Türkistanlılar biliyorsunuz geçtiğimiz yıllarda Türkiye'ye göç etmiş ve rahat bir ortam bulmuşlardı. Biz burada Türk milletine şükranlarımızı sunuyoruz."
Çin'in Uygur bölgesinden kaçarak, önce Vietnama oradan da Tayland'a geçen burada 17 ay haphishanelerde tutulduktan  sonra Türk hükümetinin girişimi ile  Kayseri'deki Doğu Türkistanlı arkadabalarının yanına getirilen ve burada konaklama olanağı sağlanan Uygur Türk'ü çocukların sünnet düğünün dekendilerine özgü yöresel yemekler yenildi ve konuklara ikram edildi

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!