Ünlü yazar Oğuz Atay anıldı

Güncelleme Tarihi:

Ünlü yazar Oğuz Atay anıldı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 21, 2016 19:15

Ünlü yazar Oğuz Atay anıldı

Haberin Devamı

Barış İLYASOĞLU/İNEBOLU(Kastamonu), (DHA) - ÜNLÜ yazar Oğuz Atay'ın doğduğu yer olan Kastamonu'nun İnebolu İlçesi'nde, İnebolu Kültür ve Sanat Derneği ile İnebolu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği işbirliğinde, 'Oğuz Atay Anma Paneli' düzenlendi.
Panel öncesi İnebolu Kültür ve Sanat Derneği ile İnebolu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’nin edebiyat günleri etkinliği kapsamında hazırladığı Oğuz Atay'ı anma programına katılmak için bir araya gelen ünlü yazarın hayranları büstüne çiçek bıraktılar. Panele konuşmacı olarak Hacettepe Üniversitesi’nden Prof. Dr. Dilek Yalçın Çelik, Yavuz Atay, Savaş Sarıarslan ve Hüseyin Kayacan katıldı.
İnebolu Belediyesi sinema salonundaki panelin açılış konuşmasını İnebolu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Kerim Daşcı yaparken, yazarın 12 Ekim 1934'te İnebolu'da doğduğunu, 39 yıl önce henüz 43 yaşında iken 13 Aralık 1977'de yaşamını yitirdiğini hatırlattı.
İnebolu Kültür ve Sanat Derneği yöneticisi Hikmet Yanık ise "Şiddetin, kinin, nefretin, karanlığın panzehiri kültürdür, sanattır, edebiyattır, müzik, tiyatro, şiirdir diye düşünüyoruz. Büyük Önder Atatürk'ün Cumhuriyet meşaleleri ile aydınlanan Ortadoğu'nun en huzurlu, en ileri, en çağdaş ülkesi olan Türkiye, ne hale geldi günümüzde. Meşalelerin birçoğu ya tamamen söndü ya da sönmek üzere. Tiyatrolar, sinemalar, konser salonları söndü. Ressamlar, yazarlar, şairler, gazeteciler söndü, söndürülüyor. Meşaleler sönünce karanlıkta meydan kimlere kaldı görüyoruz. Hepimiz endişeliyiz" dedi.
Konuşmaların ardından ünlü yazarın yaşamı, sözleri ve resimlerini konu alan sinevizyon gösterimi yapıldı. Panelistlerin konuşmaları ardından katılımcılara plaket verildi.
Daha sonra Oğuz Atay'ın doğduğu ev ziyarete açıldı. Evde bulunan Oğuz Atay duvarına yazılar yazıldı. Prof.Dr. Dilek Yalçın Çelik, Kastamonu Turizm İl Kültür Müdürü Ziver Kaplan, Oğuz Atay’ın kuzeni Yavuz Atay, yönetmen Savaş Sarıaslan’ın da içinde olduğu bir çok kişi Oğuz Atay duvarına guaj boya ile Oğuz Atay’ın sözleri, yazarın anlatımlarından ne anladıklarını belirten, ya da günün anlamına uygun sözler yazdılar.
FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!