Tosya'da çeltik üreticisinin sorunlarını çözme çalışmaları

Güncelleme Tarihi:

Tosyada çeltik üreticisinin sorunlarını çözme çalışmaları
Oluşturulma Tarihi: Mart 09, 2016 15:48

Haberin Devamı

KASTAMONU (AA) - Tosya Belediye Başkanı Kazım Şahin, Tosyalı çeltik üreticilerinin sorunlarını Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı nezdinde gündeme getirdiklerini söyledi.

Şahin, gazetecilere yaptığı açıklamada, ilçelerinden oluşturdukları bir heyetle Ankara'da çeltik üreticisinin sorunları bakanlık yetkililerine anlattıklarını dile getirdi.

Tosya pirincinin üretildiği Devrez vadisinde çeltik ekilen arazilerin toplulaştırılmasında bazı sorunların olduğunu anlatan Şahin, "Parçalı arazilerin vermiş olduğu sıkıntılar dolayısıyla Tosyalı çiftçilerimiz başka bölgelerde çeltik yetiştirirken kendi arazileri de boş kalmaktadır. Tosya'mızın çeltik üretimi konusundaki kapasitesi oldukça yüksektir. İnşallah bu sorunlar en kısa sürede çözülür ve eskiden olduğu gibi daha geniş arazilerde pirinç yetiştirmeye başlarız. Biz bu sorunları Ankara'da gündeme getirdik. İnşallah kısa sürede çözüm bulunur" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Şahin, Ankara’da, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı yetkililerine konuya ilişkin detaylı bir dosya sunduklarını sözlerine ekledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!