Kastamonu Belediyespor Antrenörü Kalyoncu:

Güncelleme Tarihi:

Kastamonu Belediyespor Antrenörü Kalyoncu:
Oluşturulma Tarihi: Mart 22, 2016 11:46

- "Hentboldaki başarı, Kastamonu ve Türkiye'yi ön plana çıkardı"

Haberin Devamı

KASTAMONU (AA) - Hentbol Bayanlar Süper Lig ekiplerinden Kastamonu Belediyespor'da antrenör Osman Kalyoncu, Challenge Kupası'ndaki başarının Kastamonu ve Türkiye'yi ön plana çıkardığını belirtti.

Kalyoncu, yaptığı yazılı açıklamada, takımının Challenge Kupası'ndaki mücadelesini değerlendirdi. Kastamonu Belediyespor'un başarısının Kastamonu ve Türkiye'nin tanıtımına katkı sağladığını anlatan Kalyoncu, "Şehit Şerife Bacı ruhu"nun dünya ile entegre olmasını sağladıklarını bildirdi.

Kupanın yarı finalinde 2-3 Nisan'da Atatürk Spor Salonu'nda Ukrayna'nın HC Karpaty takımıyla karşılaşacaklarını aktaran Kalyoncu, şunları kaydetti:

"Turu geçip final oynama başarısını gösterdiğimiz takdirde üç farklı ülke daha Kastamonu'yu görme ve tanıma imkanı bulacak. Finale kalan takım, farklı ülkelerden gelen hakemler ve gözlemcilerden oluşan üç ülke Kastamonu'ya gelecek. Yöresel yemek kültürümüzü ve Kastamonu'nun tarihi dokusunu tanıtma şansını hentbol aracılığı ile kullanmış olduk. Hentboldaki başarı, Kastamonu ve Türkiye'yi ön plana çıkardı. Türkiye Hentbol Federasyonu sitesinde ve dergisinde bir sezon boyunca gündemden hiç düşmedik. Yine uluslararası tanınırlık anlamında da Avrupa Hentbol Federasyonu sitesinde yer aldık. Uluslararası tanınırlık açısından bu başarılar önemli. Final oynamamız durumunda bu tanıtım ve tanınırlık gelecek sezonun başlangıcına kadar devam edecektir."

Haberin Devamı

Bu dönemde Avrupa takımlarını Kastamonu'da misafir etmemin önemine değinen Kalyoncu, "Hollanda temsilcisi ile oynadığımız ve naklen yayınlanan maçta iki takım sahaya siyah bandaj ve pankartla çıktı. Burada sahip oldukları intiba ile Kastamonu'nun ne kadar güvenilir bir şehir olduğunu, ne koşullar olursa olsun Türkiye'nin yaşanabilir bir ülke olduğunu kanıtlamış olduk." ifadelerini kullandı.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!