İstanbul merkezli "paralel yapı" operasyonu

Güncelleme Tarihi:

İstanbul merkezli paralel yapı operasyonu
Oluşturulma Tarihi: Aralık 15, 2014 17:28

- Kastamonu İşadamları Derneği ve üyeleri gözaltıları protesto etti

Haberin Devamı

KASTAMONU (AA) - İstanbul merkezli "paralel yapı" operasyonu, Kastamonu İşadamları Derneği (KİAD) ve üyelerince protesto edildi.

Adliye önünde toplanan grup adına konuşan KİAD Başkanı İbrahim Köse, 14 Aralık Pazar'ın demokrasi tarihine "kara leke" olarak geçtiğini öne sürdü.

Dün, Türkiye'de tiyatro oyunu sahnelendiğini iddia eden Köse, şöyle konuştu:

"Askeri darbe şartları dahil, hiçbir dönemde görülmemiş şekilde, ülkenin en yüksek tirajlı gazetesi polis tarafından basıldı ve genel yayın müdürü gözaltına alındı. Yine en büyük görsel yayın gruplarından birinin başkanının evi arandı, hakkındaki yakalama kararı doğrultusunda nezarete alındı. Hükümet medyasına ait bir gazete kupüründen hareketle gözaltıların gerekçesi, oynanan tiyatronun bayağılığını ortaya koymaya yetiyor. Ekrem Dumanlı, sosyal medyaya yansıyan iddialar üzerine önceki gün kendi arzusuyla İstanbul Adliyesine giderek hakkında soruşturma olup olmadığını başsavcılığa sordu. Başsavcılık, yazılı ve sözlü olarak böyle bir dosya olmadığını bildirdi. Aynı gün mesai saati bitimine dakikalar kala Cumhurbaşkanlığı tarafından onaylanarak yürürlüğe giren yargıyı dizayn paketi, makul şüphe keyfiliğini bu gözaltılara gerekçe yaptı."

Haberin Devamı

Köse, Türkiye’de hükümet marifetiyle gazetecilere ve basın kuruluşlarına yıldırma ve yasal tacizlerin yaygın hale geldiğini öne sürdü.

Özgür medyaya yönelik baskıların, "akreditasyon" adı verilen yasakçı yaklaşımdan gazetecileri yıldırmaya hatta sınır dışı etmeye kadar uzandığını savunan Köse, "Şirketler, reklam vermemeleri için korkutulurken baskı sistematik hal aldı. Hukukun değil, keyfiliğin eseri bu gözaltılar, iktidarın taşla üç kuş vurma gayretini ortaya koyuyor. 17-25 Aralık soruşturmalarının yıl dönümünde yolsuzluklar ve rüşvetin konuşulmasını engellemek, PKK ve İmralı ile müzakerelerin içeriğini halktan saklamak ve özgür basını susturmaktır" diye konuştu.

Grup, açıklamanın ardından dağıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!