SERKA 7. Olağan Kalkınma Kurulu Toplantısı

Güncelleme Tarihi:

SERKA 7. Olağan Kalkınma Kurulu Toplantısı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 06, 2014 12:21

Haberin Devamı

KARS (AA) - Serhat Kalkınma Ajansı'nın (SERKA) 7. Olağan Kalkınma Kurulu Toplantısı yapıldı.

Kentteki bir otelde gerçekleştirilen toplantıya, Vali Günay Özdemir, Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta, Kars Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Fahri Ötegen, İl Genel Meclisi Başkanı Necati Dallı, Ağrı İl Genel Meclisi Başkanı Ali Öztürk, Iğdır İl Genel Meclisi Başkanı Abdülkadir Özsular ve SERKA Genel Sekreter Vekili Mehmet Özdoğan katıldı.

Toplantıda konuşan Özdemir, kalkınma ajanslarıyla anlayışın da değiştiğini belirterek, SERKA'nın 4 yıllık geçmişi olmasına rağmen çok önemli çalışmalara imza attığını söyledi.

Ajansların faaliyete geçmesiyle bölgede olumlu işler yapıldığına vurgulayan Özdemir, "Ekonomik, sosyal ve kültürel olaylarda dört yıllık süre uzun değildir. Bölgenin ihtiyaçları çok fazla. SERKA, ajansların kuruluş kanununda belirtilen çerçevede projeleri destekliyor. Bu çerçevede destek verebiliyor. İllerin tanıtımından tutun bir çok alana kadar önemli araştırmalar yapmıştır" dedi.

Haberin Devamı

Özdoğan da kurul üyelerinin çalışma önerilerinin kendileri için birincil önem taşıdığını belirterek, bölge illerindeki sorunların çözümü için daha fazla çalışılması gerektiğini bildirdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!