Sarıkamış’ta Demokrasi Meydanı açıldı

Güncelleme Tarihi:

Sarıkamış’ta Demokrasi Meydanı açıldı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 14, 2016 10:39

Sarıkamış’ta Demokrasi Meydanı açıldı

Haberin Devamı

KARS,(DHA)- Kars’ın Sarıkamış ilçesinde 15 Temmuz darbe girişimi sonrası vatandaşların toplandığı ve yaklaşık 2 ay süreyle nöbet tuttuğu alanın ismi Demokrasi Meydanı olarak değiştirildi. Demokrasi Meydanının açılışı Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan tarafından yapıldı.



Yaklaşık 5 bin metrekare alan üzerine kurulu, ortasında 9 metre yüksekliğinde ay yıldız ışıklı direk, etrafında demokrasi şehitleri anısına dikilmiş ağaç, rengarenk fıskiyeli havuz ve etrafında demokrasi şehitlerinin ismin bulunan Demokrasi Meydanının açılış töreninde Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Kalkınma Bakan Yardımcısı Yusuf Coşkun, AK Parti Kars Milletvekili Selahattin Beyribey, Vali Rahmi Doğan, Kars Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta (MHP), Sarıkamış Kaymakamı Yusuf İzzet Karaman, Belediye Başkanı Göksal Toksoy (AKP) ve vatandaşlar hazır bulundu.



Sarıkamış ile İstanbul Beykoz Belediye Başkanlıklarının ortaklaşa yaptırdığı Demokrasi Meydanının açılışına katılan Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek'e teşekkür eden Sarıkamış Belediye Başkanı Göksal Toksoy, Sarıkamış halkının 15 Temmuz’da büyük bir direnç gösterdiğini hatırlattı. Vali Rahmi Doğan ise 15 Temmuz gecesi Sarıkamış'ın Komando Tugayı tarafından adeta işgal edildiğini anlatarak, "Sarıkamış o gece adeta şahlandı ve sokaklara döküldü. Bir hemşehrim orada tugay komutanına aynen şöyle diyordu: ‘Sen başkomutanına isyan etmiş bir komutansın. Hangi yüzle sokağa çıkıyorsun?’ bu ifade her şeyi özetliyor" diye konuştu.



Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arsalan ise yaptığı konuşmada Sarıkamış ilçesinde darbecilere gereken dersin verildiğini belirtti. Bakanı Ahmet Arslan, Arslan, "15 Temmuz sonrası Türkiye ekonomisi artık belini doğrultamaz diye düşünüyorlardı. Ama 15 Temmuz’da olduğu gibi sonrasında da yanıldılar. Sizin bizim omuzlarımıza yüklediğiniz bir sorumluluk var. O sorumluluk ne? Millete hizmetkar olmak, millete hizmeti hakka hizmet bilmek. Ama 15 Temmuz'daki o vakur duruşunuz var ya 15 Temmuz'da sadece Türkiye'de değil, dünyaya verdiğiniz ders var ya işte o ders 15 Temmuz'dan itibaren gerçekten bizim omuzlarımıza yeni bir sorumluluk daha yükledi. O sorumluk nedir? O sorumluk daha fazla koşturmak, daha fazla çalışmak, bu ülkenin daha hızlı daha fazla büyüyebilmesi adına üretmek, yatırım yapmak, yol yapmak, köprü yapmak, tünel yapmak, baraj yapmak, biz bunların birçoğunu yapıyoruz." diye konuştu.



Konuşmaların ardından protokol tarafından kesilen kurdele ile 15 Temmuz Demokrasi Şehitleri anısına yapılan Demokrasi Meydanının açılışı gerçekleştirildi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!