Sarıkamış Harekatı'nın 100. yılı

Güncelleme Tarihi:

Sarıkamış Harekatının 100. yılı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 03, 2015 09:52

- Tekirdağ Doğa Sporları ve Havacılık Kulübü üyeleri, Sarıkamış şehitleri için motorlu yamaç paraşütü gösterisi yaptı

Haberin Devamı

KARS (AA) - Tekirdağ Doğa Sporları ve Havacılık Kulübü üyesi 3 kişi, Sarıkamış Harekatı'nın 100. yılı anma etkinlikleri kapsamında ilçe üzerinde motorlu yamaç paraşütü gösterisi yaptı.

Grup üyeleri Arslan Hamza Algül, Yılmaz Özdemir ve Adem Algül, etkinliklere katkı sunmak amacıyla Sarıkamış'a geldi.

Sabah saatlerinde Hançerlidüzü'nde bir araya gelen grup üyelerinden Arslan Hamza Algül, yapılan rüzgar ölçümünün ardından motorlu paraşüte binerek Cıbıltepe Kayak Merkezi, Soğanlı Dağları ve ilçe merkezinde gösteri uçuşu gerçekleştirdi.

Hamza Algül, AA muhabirine yaptığı açıklamada, gerek coğrafi zorluklar gerekse de hava şartlarının zorluklarına rağmen Sarıkamış'ta ilk defa motorlu yamaç paraşütü ve yamaç paraşütüyle uçuş yaptıklarını söyledi.

Sarıkamış'a, "Tarihe ve duaya saygı" sloganıyla geldiklerini ifade eden Algül, "Onların (şehitlerin) bize verdiği sıcaklık, bize üşümeyi unutturdu. Bu etkinlikler kapsamında buraya on binlerce insanın gelmiş olması, binlerce gencin bu yürüyüşe katılacak olması bizleri ayrıca duygulandırdı" dedi.

Haberin Devamı

Sarıkamış Harekatı sırasında donarak şehit düşen 90 bin Mehmetçiğin unutulmamış olmasının kendilerini fazlasıyla mutlu ettiğine değinen Algül, etkinliklerin yapılmasında emeği geçenlere teşekkür etti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!