Mestaf yaylasından çıkan Bakan Arslan Kağızman'ın gururu oldu

Güncelleme Tarihi:

Mestaf yaylasından çıkan Bakan Arslan Kağızmanın gururu oldu
Oluşturulma Tarihi: Haziran 01, 2016 14:42

Mestaf yaylasından çıkan Bakan Arslan Kağızman'ın gururu oldu

Haberin Devamı

İlhami TURAN/ KAĞIZMAN (KARS), (DHA)- Mestaf  yaylasından çıkan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Kağızman'ın gururu oldu.
Kars Kağızman'da Süleyman- Lalizar çiftinin evladı olarak 2 Haziran 1962'de Kağızman'da dünyaya gelen Ahmet Arslan, 1977'de ayrıldığı ilçe halkının oyları ile 1 Kasım'da AK Partiden Kars milletvekili seçildi. 31 Mayıs günü Kağızman'a Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı olarak dönen Arslan'a yüzlerce araçtan oluşan konvoyla eşlik ettiler. Kağızmanlılar uzun yıllardan bu yana ilk kez bir bakan olan hemşehrilerini Türk bayraklarıyla, sevgi gösterilerinde bulunarak karşıladı. 
Kaymakam Musa Üçgül ve Belediye Başkanı Nevzat Yıldız ile yaptığı görüşmelerin ardından Ahmet Arslan, İstiklal Meydanında toplanan Kağızmanlılara seslendi. Bakan Arslan şunları söyledi:
"Kağızman'dan 1977 yılında ayrıldım. Yaklaşık 40 yıl oldu. Makamların sarhoşluğuna düşmeden, makamın üzerime yüklediği sorumluluğun bilincinde olarak hizmet etmek çıtasını daha yükseklere taşımaya gayret edeceğim. Bu toprakların suyuyla aşıyla büyümüş çocuğunuz, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı olarak karşınızda duruyor. Ahmet Arslan Kağızman Mestafın yaylasında koyun otlatırken üniversteyi kazandığını duymuş bir gençtir. Kağızman bu coğrafyada Kürt dememiş Türk dememiş kardeşce yaşamıştır. Kağızmanlının  Karslının bu kardeşlik ispatı tüm dünyaya örnek olsun.Özellikle Türkiyeyi karıştırmak isteyen,Türkiye'de birilerini maşa olarak kullanmak isteyenlere kulak küpesi olsun.Birlik beraberliğimizi kimse bozamıyacak. Kağızman'ın tek isteği var su. Biz baraj sürecini başlattık. 15 Temmuz'da barajın ihalesi var. Bu barajı bir an önce bitireceğim.Kars, Serhadı bekleyen il olmaktan çıkacak serhadın başkenti olacak. Amcamın ölüm döşeğinde bana söylediği bir söz var: Evlat küçük işlerle uğraşma bu memlekete eser bırak, dedi. İşte onun yeğeni olarak hiç şüheniz olmasın ki Kağızman'da, Kars'ta Türkiye'nin her yerinde  gururlanacağınız eserler bıraktık ,bırakacağız.hiç şüpheniz olmasın. "
Öte yandan Bakan Ahmet Arslan, daha sonra Şehir mezarlığına giderek annesi Lalizar Arslan’ın mezarını ziyaret ve dua etti. Kağızmanlı bedensel engelli ressam Şahmettin Tepe, Bakan Arslan'a karakalemle çizdiği Başbakan  Binali Yıldırım'ın bir tablosunu hediye etti. Bakan Arslan, portreyi Başbakan Yıldırım’a teslim edeceğini bildirdi. 
 
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!