Kars’ta 19 Eylül Gaziler Günü Kutlandı

Güncelleme Tarihi:

Kars’ta 19 Eylül Gaziler Günü Kutlandı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 19, 2015 13:43

KARS’TA 19 EYLÜL GAZİLER GÜNÜ KUTLANDI

Kars’ta 19 Eylül ‘Gaziler Günü’ Hükümet Konağı önünde düzenlenen törenle kutlandı. Kars’ta Gaziler Günü kutlamaları Hükümet Konağı önünde saat 11.00’de başladı. Törene, Kars Valisi Günay Özdemir, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Ali Avcı, Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta, AK Parti Kars İl Başkanı Adem Çalkın, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Kars Şube Başkanı Yüksel Öztürk, gaziler, askeri erkan, gazi aileleri ve vatandaşlar katıldı.
Program Atatürk Anıtı’na sırasıyla Valilik, Garnizon Komutanlığı ve Belediye Başkanlığı’nın çelenklerinin konulmasıyla başladı. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından günün anlam ve önemini belirten konuşmalar yapıldı. Öğrenciler tarafından şiirler okundu.
Türkiye Muharip Gaziler Derneği Kars Şube Başkanı Yüksel Özdemir, “Tarih boyunca hür ve bağımsız yaşamış milletimiz, işgal ve esarete alışık olmayan asil ve büyük bir millettir. Bu uğurda kendisi düşmanlara karşı 3 kıta da kılıç sallamış, zaferden zafere koşmuş, ecdadını örnek alarak Anadolu’da, Çanakkale’de, Sarıkamış’ta, Kore’de, Kıbrıs’ta canlarını hiçe sayarak vatan, millet, bayrak aşkıyla tarihinde bir çok savaşa giderek yüzünün akıyla çıkmıştır” dedi.
Yapılan konuşmaların ardından Hükümet Konağı önünde düzenlenen tören sona erdi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!