Bisikletli öğrencilerden köy okuluna pastalı sürpriz

Güncelleme Tarihi:

Bisikletli öğrencilerden köy okuluna pastalı sürpriz
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 12, 2016 17:51

Bisikletli öğrencilerden köy okuluna pastalı sürpriz

Haberin Devamı

KARS, (DHA) – Kars Fen Lisesinden 150 bisikletli öğrenci, 20 öğretmenle Kars’a 5 kilometre uzaklıktaki Azat Köyü İlköğretim Okuluna sürpriz bir gezi düzenlendiler. Fen Lisesi tarafından köy okulundaki öğrencilere pasta ikram edildi ve çeşitli hediyeler verildi.



Fen Lisesi bahçesinde toplanan öğrenciler Milli Eğitim Şube Müdürü Yener Kaya, İl Halk Sağlığı Müdürü Mehmet Kan, Fen Lisesi Müdürü Müseyip Arslanbenzer’in start vermesiyle bisikletlerine binerek köye doğru hareket ettiler. Bisikletli öğrenciler Azat Köyü İlköğretim okuluna gitti ve öğrencilere çeşitli hediyeler verdiler. Sağlık Müdürü Mehmet Kan, "Sağlık Bakanlığı, bisiklet yolu yapan üniversitelere, belediye ve sivil toplum kuruluşlarına bisiklet hibe etmek üzere bir program başlattı. Bizde bu program kapsamında hibe ettiğimiz 10 bisikleti öğrencilerin kullanımına sunduk" dedi.



Fen Lisesi Müdürü Müseyip Arslanbenzer ise "Fen Lisesi olarak etkinliklerimizden birini Azat köyünde yaptık. Yaklaşık 150 kadar öğrencimiz bisiklete bindi. Azat köyüyle Kars arasında oryantiring etkinliği yaptık. Oryantitirng, harita yardımı ile yön bulma ve zamana karşı yapılan bir spor" diye konuştu.



Öğrencilerden Beyzanur Gündüz ile Yasemin Balaban, oryantiring etkinliğine katıldıklarını belirtttiler. Yasemin Balaban “Azat köyünde öğrencilerle pasta kestik, oyuncak yardımı yaptık. Okulumuzdan da buraya bisikletle geldik" dedi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!