AK Parti Sandık Başkanları Toplantısı Yapıldı

Güncelleme Tarihi:

AK Parti Sandık Başkanları Toplantısı Yapıldı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 16, 2015 14:48

AK PARTİ SANDIK BAŞKANLARI TOPLANTISI YAPILDI

AK Parti Kars İl Başkanlığı’nca ‘Sandık Başkanları Eğitim Toplantısı’ düzenlendi.
Kars Öğretmenevi Salonu’nda düzenlenen Sandık Başkanları Eğitim Toplantısı’na AK Parti İl Başkanı Ali Şakir Yurdakoş, Merkez İlçe Başkanı Yusuf Kaya, Kadın Kolları Başkanı Nurgül Güner, Milletvekili adayları Mehmet Uçum, Ensar Erdoğdu, İl Genel Meclisi Başkanı Necati Dalı ve partililer katıldı.
Toplantının açılış konuşmasını Merkez İlçe Başkanı Yusuf Kaya, yaptı. Kaya, 7 Haziran 2015 seçimlerinde sadıklarda görev alacaklarının sandıklarını iyi sahip çıkması gerektiğini belirtti.
AK Parti İl Başkanı Ali Şakir Yurdakoş, “Hummalı bir çalışma içerisindeyiz. Çok özverili bir çalışma içerisindeyiz. Bunda hepinizin katkısı çok büyük. Sadece sandık yönetim kurulu üyesi olmakla göreviniz bitmiyor. Hepiniz eminim ki kapı kapı bu davamız için çalışıyorsunuz. Allah hepinizden razı olsun. Bu kadar hummalı çalışmamızın neticesini 7 Haziran’da sizlerin eline teslim edeceğiz. 7 Haziran’da bütün çalışmalarımızın karşılığını sandıklarda göreceğiz arkadaşlar. Sandıkların ne kadar önemli olduğunu sizlere anlatmama gerek yok. 7 Haziran’da sandıklara sahip çıkalım arkadaşlar” dedi.
Ak Parti Milletvekili adayı Ensar Erdoğdu’da seçimlerde sandıklara sahip çıkmanın önemine değindi.
Daha sonra söz al AK Parti 1. Sıra Milletvekili Adayı Avukat Mehmet Uçum, “Sandıklar çok önemli. Niye çok önemli? Seçimler 2’ye ayrılır. Birincisi seçime hazırlık dönemi. İkincisi seçimin kendisi. Seçime hazırlık döneminde adaylar çalışır. Teşkilat çalışır. Halktan adaylara gönül verenler çalışır. Ama seçimi bütün siyasi partiler açısından söylüyorum. Sandık kurulu görevlileri ve müşahitler yapar. Bu ülke çok seçim gördü. Ve bu seçimlerde sandık bizim namusumuzdur diye sandığa kapaklanan yiğitler çıkardı. Geçmiş tarihte açık oy, gizli sayım yöntemi ile bu halka zulüm ettiler. O dönemde dahi, Demokrat Parti döneminde dahi, sandık kurullarında görev alanlar. Ve müşahitler, o seçimlere sahip çıktılar. O zaman ne adaylar onu başarabilmişti, ne partiler, ne parti genel başkanları. Bu konuda son derece tüyler ürpertici bir örnek vardır. Akdeniz’in köylerinden birinde bir bölük jandarmaya karşı, sandığın üzerine kapaklanan bir teyzemizden söz edilir. Ve o sandığı vermemiştir. Ve o sandıkta oyları saydırtmıştır. Sandık kurulu görevlisi olmak, müşahit olmak, gerçekten oy bizim namusumuzdur demek. Bu halkın karakterinde vardır. Neden öyledir, çünkü bu halk, sadece oyu ile kendini zulme karşı koruyabilmiştir. Bu halkın elinde oyundan başka bir şeyi yoktur. Oyu ile siyasete ile siyasete etki edebilmiştir. Oyu ile devlete etki edebilmiştir. Bu yanı ile baktığınızda aslında gerçek seçimi ve bu seçimin gerçekten demokratik seçimle nihayete ermesini sağlayan sandık kurulu görevlileri ve müşahitlerdir” diye konuştu.
Yapılan konuşmaların ardın eğitim toplantısını geçildi. Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun seçim ve sandıkların önemi konulu konuşması slayt gösterisi eşliğinde katılımcılara gösterildi. Sandık başkanları ve sandık görevlilerine yapmaları gerekenler hakkında bilgiler verdiler.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!