AK Parti Milletvekilleri İle Başkanı İle Birlikte Basınla Buluştu

Güncelleme Tarihi:

AK Parti Milletvekilleri İle Başkanı İle Birlikte Basınla Buluştu
Oluşturulma Tarihi: Aralık 05, 2015 13:19

AK PARTİ MİLLETVEKİLLERİ İLE BAŞKANI İLE BİRLİKTE BASINLA BULUŞTU

AK Parti Milletvekilleri Ahmet Arslan, Dr. Selahattin Beyribey, İl Başkanı Adem Çalkın ile birlikte kentte görev yapan yerel ve ulusal basının temsilcileriyle kahvaltıda bir araya geldi.
Bir otelde düzenlenen kahvaltı, Kars’ın yatırımları, sorunları, yapılması gerekenler ele alınarak masaya yatırıldı. Milletvekilleri AK Parti iktidarın Kars’a yaptıklarını, devam eden projeler ve yeni hayata geçirilecek projelerle ilgili basın mensuplarını bilgilendirdiler.
AK Parti İl Başkanı Adem Çalkın, 1 kasım seçimlerinden önce bir araya gelmiştik. Bugün bir istişare amacıyla bu toplantıyı yaptık. İnşallah bugün 1 Kasım sonrasını sizlerle konuşacağız, görüşeceğiz. 1 Kasım’dan sonra teşkilatımız, milletvekillerimiz nasıl bir yol haritası çizecekler, Kars’mızı neler bekliyor. Bunlarla ilgili sizlerle buluşalım dedik” dedi.
AK Parti iktidarıyla birlikte Kars’a yatırımlarım bu dönemde aralıksız devam edeceğini vurgu yapan Çalkın, Kars’ı çok güzel günlerin beklediğini belirtti.
İl Başkanı Adem Çalkın’dan sonra söz alan Milletvekili Dr. Selahattin Beyribey, “1 Kasım’dan sonra ilkkez bir araya geliyoruz. Bu süre içerisinde hükümet kuruldu. Güven oylaması yapıldı. Yani hükümetin çalışmasıyla ilgili alt yapılar tamamlandı. Allah nasip ederse bundan sonraki süreçte hizmetlerle ilgili planlamalarımızı yapacağız. Bizim Kars ile ilgili yakın gelecekte en önemli şeyimiz Sarıkamış şehitleriyle ilgili etkinliklerimiz olacak. Yine Sarıkamış’taki sizlerinde bildiği gibi Kayak Merkezimin biran evvel bitmesiyle ilgili çalışmlarımız devam ediyor. Sayın Ahmet Arslan ile beraber yeni görev alan bakanlarımızı ziyaret ediyoruz. Onlarla teker teker görüşmeye başladık. Onlarla ilimizin sorunlarını paylaştık. Bir kısım sorunlarını anlattık. Ziyaret ettiğimiz bakanlarımız bize bu konuda destek olacakarını söylediler. Biz istişare içerisinde çalışıyoruz. Ama basını da çok önemsiyoruz bu anlamda ilk toplantıyı sizlerle yaptık. Şu anlamda önemsiyoruz en azından bizim gözümüz, kulağımız olacağınıza inanıyoruz. Kars’ın sorunlarını da takip ediyoruz. Tabiki devlette devamlılık esastır. Bizde bu anlamda yapacağımız işlerin devamlılığını sağlayacağız” diye konuştu.
Bir Kasım sonrası üç kez Kars’ta bulunduklarını, henüz hükümetn kurulmadığını ve henüz komisyonlar belirlenmediğini ve seçimlerin sıcaklığıyla birkaç program yaptıklarını ifade eden Milletvekili Ahmet Arslan, “Ancak bu anlamda biraraya gelme, hükümetin kurulduğu, komisyonların belirlendiği , süreçten sonra ilk defa gerçekleşiyor. İlimiz adına güzel bir şey söylemiş olalım. Komisyonlar kurulunca her zaman söylüyorum plan, bütçe komisyonu çok önemli bir komisyon. Dr. Selahattin Beyribey plan bütçe komisyonu üyesi olarak bu dönem görev alıyor. Ve biliyoruz ki plan, bütçe komisyonu üyesi olarak ilimize, hatta sadece ilimize değil bölgemize bu anlamda ciddi katkıları olacak. Bende Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve Turizm Komisyonu var o komisyonun başkan vekili olarak görev alacağım. Yani bir ilde iktidar partisinin iki milletvekili iki komisyonda, ikisi de önemli komisyonlarda görev alıyor. Ulaştırma ve Turizm alanı özellikle bölgemiz açısından çok çok önemli , bizde yine başkan vekili olarak ilimize hizmet etmek adına gayretlerimizi ortaya koyacağız. Bu konuda bizleri bu görevlere layık gören başta Sayın Genel Başkanımız olmak üzere grup yönetimimize teşekkür ediyoruz. 1 Kasım sonrası biz tabiri caizse paçaları sıvadık. Bütün kurumlarla görüşmelerimize devam ettirmek ile birlikte gerek bakanları, bakanlıklarda ziyaret ederek, gerekse özellikle meclis genel kurulunda hemen yakalayarak sorunlarımızı, bunlara ilişkin bugüne kadar yaptıklarımızı onlarla paylaştıktan sonra bugünden sonraki beklentilerimizi ve çözüm önerilerimizi de ortaya koyuyoruz. Çünkü özellikle yeni bakanlar açısından düşünürseniz bakanın bütün birimlerinden brifing alması, konulara hakim olması, konulara müdahale etmesi belli bir zaman alıyor. O zaman ve sıralamayı beklersek gecikmiş olabiliriz diyoruz, onun yerine biz çözüm önerilerimizle gidiyoruz. Eğer çözüm önerilerinizle birlikte giderseniz işleriniz daha hızlı hem bitebiliyor. Hem sonuç alabiliyorsunuz. Buradaki avantajımızda şu bizim sorunları bilmemiz avantajımız olarak öne çıkıyor. Çözüm önerilerimizde hemen ortaya koyabiliyoruz” dedi.
Kars’ın devam eden projeleriyle ilgili de bilgiler veren milletvekilleri projelerin tamamlanarak hayata geçirilmesi için bu yıl bütün imkanları seferber edeceklerini de kaydettiler.
Basın mensuplarının sorularını da yanıtlayan milletvekilleri, basın mensuplarıyla birlikte Kars’ı layık olduğu yere taşıyacaklarına inandıklarını vurguladılar. Sohbet havasında geçen kahvaltı sonrasında milletvekilleri, il teşkilatı ile birlikte basın mensuplarıyla toplu fotoğraf çektirdi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!