Ölen Öğretmen İçin Sendikalardan Protesto

Güncelleme Tarihi:

Ölen Öğretmen İçin Sendikalardan Protesto
Oluşturulma Tarihi: Nisan 06, 2015 18:16

YALOVA VALİSİ SELİM CEBİROĞLU TARAFINDAN AZARLANDIĞI İDDİA EDİLEN ÖĞRETMEN HALİL SERKAN ÖZ'ÜN (42) KALP KRİZİ SONUCU ÖLMESİ, KARABÜK'TE SENDİKALAR TARAFINDAN PROTESTO EDİLDİ.

Yalova Valisi Selim Cebiroğlu tarafından azarlandığı iddia edilen öğretmen Halil Serkan Öz’ün (42) kalp krizi sonucu ölmesi, Karabük’te sendikalar tarafından protesto edildi.
Karabük Belediyesi önünde toplanan Türk Eğitim Sen, Eğitim İş ve Eğitim Sen üyeleri Öz’ün fotoğrafının bulunduğu ve üzerinde "Onurumuzu çiğnetmeyeceğiz" yazan pankart taşıdı.
Sendikalar adına konuşan Eğitim Sen Karabük Şubesi üyesi Ayşegül Sarı Terzi, yaşanan üzücü olay dolayısıyla Vali Selim Cebiroğlu’nu Türkiye genelinde protesto ettiklerini söyledi.
Tüm eğitim ve bilim emekçileri olarak acılarının büyük olduğunu da kaydeden Terzi, " Arkadaşımız, meslektaşımız ve can yoldaşımızdır. Halil öğretmenimiz için yas tutuyoruz. Arkadaşımız Yalova’da gerekli tedavi malzemelerin bulunmamasından dolayı sevk edildiği Bursa’da hayatını kaybetti. Baskılara boyun eğmeyeceğiz. Bizler tüm bu baskılara karşı mesleğimizin gerektirdiği saygı, sevgi ve paylaşımı okullarımıza ayak bastığımız ilk günden beri sahiplenirken, özgürlük ve eşitliğin eğitimin ayrılmaz bir parçası olduğunun da bilincindeyiz. Arkadaşımız Halil Serkan için daha önce söylediğimiz gibi kimseyi yas tutmaya çağırmıyoruz, onurumuz, haklarımız ve emeğimiz için mücadele etmeye davet ediyoruz. Bu saldırıları bitirecek olan tek şey örgütlü gücümüz olacaktır. Tüm eğitim ve bilim emekçileri bilmelidir ki; Halil Serkan Öz’ün ölümüne neden olanlardan hesap sormak onurumuza, mesleğimize, haklarımıza, emeğimize ve öğrencilerimize sahip çıkmaktır” dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!