KBÜ'de "Aşkın Gözyaşları Yunus Emre" söyleşisi

Güncelleme Tarihi:

KBÜde Aşkın Gözyaşları Yunus Emre söyleşisi
Oluşturulma Tarihi: Mart 01, 2016 10:42

Haberin Devamı

KARABÜK (AA) - Karabük Üniversitesi (KBÜ) Kütüphane Dokümantasyon Daire Başkanlığı tarafından "Aşkın Gözyaşları Yunus Emre" söyleşisi düzenlendi.

KBÜ Öğrenci Konseyi Başkanlığı, Mavera İlim, Fikir ve Sanat Kulübü, Artı Kariyer Kulübü, Edebiyat Kulübü ve Ab-ı Hayat Gençlik Platformunun katkılarıyla "Her Ay 1 Kitap 1 Yazar" Projesi kapsamında düzenlenen söyleşiye konuşmacı olarak tasavvufi yazar Sinan Yağmur katıldı.

Prof. Dr. Bektaş Açıkgöz Konferans Salonunda yapılan söyleşide konuşan KBÜ Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanı Özcan Büyükgenç, kitapların olmadığı bir dünyanın düşünülemeyeceğini söyledi.

Eğitimin, bilimin, sanatın temelinin kitaba dayandığını ifade eden Büyükgenç, "İnsanlar için çok değerli olan kitaplar kütüphanelerde korunup araştırmacıların öğrencilerin, tüm insanların hizmetine sunulurken, kitaplıklar sadece bir aksesuar olarak kalmamalı. Kitaplar okunmak içindir ki bizim dinimizin ilk emri de 'oku'dur. İnsan için en etkili öğrenme yolu okumaktır. Okuyarak yetişmiş bir toplum başarılı ve güçlü olacaktır. Kitapla yetişen nesiller başarı dolu ve iyi bir geleceğe doğru koşan insanoğlu olacaktır" diye konuştu.

Haberin Devamı

Sinan Yağmur ise Yunus Emre'nin şiirlerini seslendirirken, hayatıyla ilgili de bilgiler verdi.

Söyleşi sonunda Ab-ı Hayat Platformu Başkanı Gül Dumlukaya Yağmur'a hediye verirken, daha sonra Yağmur kitap imzaladı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!