Tur rehberlerine Maraş mutfağı tanıtıldı

Güncelleme Tarihi:

Tur rehberlerine Maraş mutfağı tanıtıldı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 03, 2016 10:53

Tur rehberlerine Maraş mutfağı tanıtıldı

Haberin Devamı

Ömer KOÇ/KAHRAMANMARAŞ, (DHA) - KAHRAMANMARAŞ Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı Kültür ve Turizm Şube Müdürlüğü, düzenlediği bir organizasyonla turizm rehberlerine Maraş mutfağını tanıttı.

Gaziantep Bölgesel Turist Rehberleri Odası ile Kültür ve Turizm Bakanlığı işbirliğinde Büyükşehir Belediyesi Çamlıca Sosyal Tesisleri'nde gerçekleştirilen organizasyonda konuşan Gaziantep Bölgesel Turist Rehberleri Odası Başkanı Mehmet Severoğlu, bölgedeki turizmi canlandırmak adına Kültür ve Turizm Bakanlığı işbirliği içerisinde Malatya, Gaziantep, Kahramanmaraş ve Hatay'da tur rehberleri eğitimleri gerçekleştirdiklerini söyledi.

Turizmi canlandırmak adına yapılan bu eğitimlerde şehirlerle ilgili kültür çalışmalar ile mutfaklarını da işlediklerini ifade eden Severoğlu, şöyle konuştu:

"Bu eğitimlerimizin sonunda tur rehberlerimizi sınava tabi tutuyoruz ve sınavı kazananlara sertifikalarını vererek sicillerine işliyoruz. Burada Kahramanmaraş'a haksızlık edildiğini düşünüyoruz. Çok mükemmel yemek ve mutfak kültürü var. Tur rehberlerimizi Kahramanmaraş mutfağını ve yemek kültürünü göstermek ve anlatmak maksadıyla Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi'nin davetlisi olarak buraya geldik. Tur rehberi arkadaşlarımız buradaki yemek kültürünü gittikleri yerlerde anlatacaklar ve işleyecekler. Bizleri misafir eden Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç nezdinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum."

Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Cevdet Kabakcı ise tur rehberlerine kentin tarihi ve kültürel özellikleriyle ilgili bilgiler verdi. Kahramanmaraş'ta Osmanlı'nın yanı sıra Dulkadiroğlu ve Selçuklu medeniyetlerinin de olduğunu belirten Kabakcı, "Üç dinde de önemli bir yeri olan ve Kur'an-ı Kerim'de bahsedildiği şekliyle bire bir uyan Eshab-ı Kehf Kahramanmaraş'ta bulunmaktadır. Tüm bunların yanı sıra çok zengin bir mutfak kültürümüz bulunmaktadır. Damak zevkine önem verenlerin mutlaka Kahramanmaraş Mutfağını görmeleri ve yemeklerini tatmaları gerekmektedir" diye konuştu.

Konuşmaların ardından Kahramanmaraş Mutfağı'nda yer alan ve Kahramanmaraş'a özgü samsa, un sucuğu, pekmez sucuğu, ekşi ahıdı, sumak ekşi, meyan şerbeti, tarhana, tarhana çorbası, bastık, dağ çayı, eli böğründe, Maraş kebabı, cevizli Maraş kıvrım tatlısı, pul biber, ekşili çorba, ekşili aya sulusu, ev yapımı yufka ekmeği, pide, Maraş çöreği gibi birçok yemeğin tanıtımı ve yapılışı Sosyal Hizmetler Şube Müdürlüğü aşçılarınca tanıtılıp birçoğunun nasıl pişirildiği uygulamalı olarak anlatıldı.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!