Oyma çeyiz sandığı ve hartlap bıçağı tescillendi

Güncelleme Tarihi:

Oyma çeyiz sandığı ve hartlap bıçağı tescillendi
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 03, 2017 17:09

Oyma çeyiz sandığı ve hartlap bıçağı tescillendi

Haberin Devamı

Ömer KOÇ/KAHRAMANMARAŞ, (DHA) - TÜRK Patent Enstitüsü, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi'nin başvurusu üzerine oyma çeyiz sandığı ile hartlap bıçağının bu kente ait olduğunu tescilledi.
'Kahramanmaraş' denilince akla gelen el sanatı ürünlerinin biri olan oyma çeyiz sandığı ile hartlap bıçağının bu kente ait olduğu remen tescillendi. Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamada kentin el sanatları ile yemeklerinin tescillenmesi için Türk Patent Enstitüsü'ne 14 başvuru yapıldığı belirtildi. Açıklamada, 14 başvuru arasında yer alan hartlap bıçağı ile oyma çeyiz sandığı'ın tescillendiği kaydedilerek, şöyle denildi:
"Diğer 12 ürün Türk Patent ve Marka Kurumu’nda onaylanması için işlem görüyor. Hartlap bıçağı ve oyma çeyiz sandığı dışında geleneksel el sanatlarımızdan sim sırma, yemeni, Maraş file nakışı ile beraber Maraş yemeklerinden fıstık ezmesi, naturel sızma zeytinyağı, Maraş parmak peyniri, ravanda şerbeti, sarı çeltik pirinci, urmu dutu, Maraş çöreği, sumak ekşi akıtı, Kahramanmaraş Abbas incirine ilişkin coğrafi işaretlerin korunmasına yönelik tescil talebinde bulundu."
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!