KSÜ’ye yeni diyaliz merkezi

Güncelleme Tarihi:

KSÜ’ye yeni diyaliz merkezi
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 02, 2023 16:27

KSÜ’ye yeni diyaliz merkezi

Haberin Devamı

Ömer KOÇ/KAHRAMANMARAŞ, (DHA)- TÜRK Böbrek Vakfı, Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi’ne (KSÜ) yeni diyaliz merkezi yaptı. Yaklaşık 10 milyon liraya mal olan merkezin açılışı törenle yapıldı.

KSÜ Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi bahçesine yapılan diyaliz merkezinin açılışına Ak Parti Kahramanmaraş Milletvekilleri Ömer Oruç Bilal Debgici, Tuğba Kaya, KSÜ Rektörü Prof. Dr. Alptekin Yasım, Türk Böbrek Vakfı Genel Başkanı Timur Erk, davetliler katıldı.

Törende konuşan KSÜ Rektörü Prof. Dr. Alptekin Yasım, yeni diyaliz merkeziyle birlikte günlük her seansta 50’den fazla hastaya hizmet verecek duruma geldiklerini belirterek, “Tabii devletimiz güçlü, depremden dolayı olan yaralarımızı sarmaya devam ediyoruz. Ancak sivil toplum kuruluşlarının desteği yadsınamaz onlara da büyük ihtiyacımız var. Bu depremden sonra üniversitemizde birkaç tane daha böyle bir yardım, merkezi sivil toplum kuruluşları tarafından başka üniteler de kurulacak ama bu işte en hızlı davranan Türk Böbrek Vakfı oldu. Sağ olsunlar çok kısa bir sürede bu merkezi tamamladı. Bütün ekip gerçekten cansiperane gayret etti. Hepsine ok teşekkür ediyor, Allah razı olsun diyorum” diye konuştu.

Türk Böbrek Vakfı Genel Başkanı Timur Erk de 6 Şubat’ta meydana gelen depremlerin hemen ardından bir koordinasyon merkezi kurduklarını, bu merkez sayesinde deprem bölgesindeki 500 diyaliz hastaya ulaşıp onlara haftalarca hizmet ettiklerini söyledi. Bunun yanında Sağlık Bakanlığı aracılığıyla deprem bölgesine diyaliz tıbbi sarf malzemeleri gönderdiklerini ifade eden Timur Erk, “Bu projemiz de yaklaşık 10 milyon TL civarında. Biraz bütçemizi aştı ama 3.5 ay gibi kısa bir zamanda bitirdik. Çok katkıda bulunan var. Projenin yaklaşık yüzde 70’ini bağışlarla temin ettik” dedi.

Timur Erk daha sonra merkezin açılmasına katkıda bulunanlara teşekkür plaket verdi. Daha sonra kesilen kurdeleyle merkezin açılışı yapıldı.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!