Kaynak, Dulkadiroğlu'nun projelerini inceledi

Güncelleme Tarihi:

Kaynak, Dulkadiroğlunun projelerini inceledi
Oluşturulma Tarihi: Haziran 29, 2017 17:41

Kaynak, Dulkadiroğlu'nun projelerini inceledi

Haberin Devamı

Ömer KOÇ/KAHRAMANMARAŞ, (DHA) - BAŞBAKAN Yardımcısı Veysi Kaynak, Kahramanmaraş'ta Dulkadiroğlu Belediyesi tarafından yaptırılan Tematik Mutfak Müzesi ve Yarı Olimpik Yüzme Havuzu'nda incelemelerde bulundu.
Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, Kahramanmaraş Valisi Vahdettin Özkan ile birlikte bölgede bir ilk olan Tematik Mutfak Müzesi'nde incelemelerde bulundu. Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay'dan bilgi alan Kaynak, Mutfak Müzesi'nin Kahramanmaraş'ın yemek kültürüne olan değerin bir yansıması olacağını kaydetti. Kaynak ayrıca Mutfak Müzesi'nin tarihi Kahramanmaraş ev kültürünü tamamıyla yansıttığını ifade ederek, bu kültürün gelecek nesillere taşınmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Kaynak, Yahya Kemal Mahallesi'ne yapılan Yarı Olimpik Yüzme Havuzu'nda da incelemelerde bulundu.
Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay, belediye olarak tarihi ve kültürel değerleri yansıtacak projelere imza attıklarını bu çalışmaların başında da konak restorasyon çalışmaları geldiğini söyledi. Konak restorasyon çalışmalarının ilkini de mutfak müzesi ile tamamladıklarını anlatan Başkan Okay, bu çalışmaların artarak devam edeceğini söyledi. 
Ayrıca sosyal belediyecilikte de ön plana çıktıklarını ifade eden Okay, Yahya Kemal Mahallesi'ne yapılan havuzun bir başlangıç olduğunu, Dulkadiroğlu'nun farklı bölgelerinde kapalı ve açık yüzme havuzları projelendirdiklerini söyledi.
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!