Kahramanmaraş'ta, Tashih-i Huruf kursu

Güncelleme Tarihi:

Kahramanmaraşta, Tashih-i Huruf kursu
Oluşturulma Tarihi: Şubat 15, 2017 15:22

Kahramanmaraş'ta, Tashih-i Huruf kursu

Haberin Devamı

Ömer KOÇ/ KAHRAMANMARAŞ, (DHA) - DİYANET İşleri Başkanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı Din Eğitimi Genel Müdürlüğü arasında imzalan protokol çerçevesinde Kahramanmaraş'ta 200'ü kadın, 420 öğretmene verilen Tashih-i Huruf kursu sona erdi.

Kur'an-ı Kerim tilavetinde telaffuz hatalarını gidermek ve daha güzel okumalarını sağlamak adına düzenlenen, 6 ay süren Tashih-i Huruf kursunun son dersine İl Müftüsü Celal Sürgeç, Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Ahmet Sarıtürk, İl Müftü Yardımcısı Fırat Kahraman ve okul müdürleri katıldı. Müftü Sürgeç, okullarda ders veren öğretmenlerin bilgi ve becerilerini geliştirmek, Kur'an-ı Kerim tilavetinde görülen telaffuz hatalarını gidermek ve Kur'an-ı Kerimi güzel bir eda ile okumalarını sağlamak amacıyla bu kursun düzenlediğini söyledi.

Kur'an-ı Kerim'i usulüne uygun okumanın çok önemli olduğunu ifade eden Sürgeç, şunları söyledi:

"Hazreti Kur'an güzel okunduğu zaman insanlara tesir ediyor. Hocalarımız bizler için çok önemli. Onlar evlatlarımızı yetiştiren eğitim gönüllüleri. Özellikle İmam hatiplerde temelden eğitim alan öğrencilerin Kur'an-ı Kerimi usulüne göre okumaları çok önem arz ediyor. Hızır aleyhisselam kıssasında yani Kur'an-ı kerim bize ne anlatıyor. Bir konuda gerçekten daha mütehassısı varsa daha iyisi varsa onun unvanına bakmadan onda olan bilgiyi almak Kur'an-ı Kerimin ahlakıdır. Burada 6 ay eğitim alan görevlilerimiz yoğun bir şekilde Tashih-i Huruf kursu alırlar. Bu kurslar içerisinde maharicihurf, sıfatı huruf, tecvit, talim, yüzüne okuma, ezberler aynı zamanda musiki, makam dersi aldıktan sonra bir imtihana tabi tutulurlar ki, kim bu kursu başkasına verebilir. İşte bu arkadaşlar başkalarına verebilir rüştünü ispat edenler ve öğreticilik belgesini alanlardır."

20 din görevlisi tarafından verilen kurs sonunda kursiyerlere Kur'an-ı Kerim hediye edildi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!