Kahramanmaraş'ta 'Ney Kursu Atölye' etkinliği

Güncelleme Tarihi:

Kahramanmaraşta Ney Kursu Atölye etkinliği
Oluşturulma Tarihi: Haziran 05, 2016 13:08

Kahramanmaraş'ta 'Ney Kursu Atölye' etkinliği

Haberin Devamı

Mücahit YOLCU/KAHRAMANMARAŞ, (DHA)- KAHRAMANMARAŞ'ta, Dulkadiroğlu Belediyesi tarafından gerçekleştirilen 'Ney Kursu Atölyesi' etkinliği, neyzen Sadreddin Özçimi ve öğrencilerinin muhteşem ney dinletisiyle sona erdi.



Dulkadiroğlu Belediyesi'nin davetiyle yaklaşık 7 ay önce Kahramanmaraş'a gelen ve sevenleriyle buluşan neyzen Sadreddin Özçimi, belediyenin başlattığı 'Ney Kursu Atölyesi'nde sanatını yeni nesillere aktardı. Bu kapsamda 'Ney Kursu Atölyesi'nin finali de Kıraathane'de gerçekleştirildi. Yoğun bir katılımla gerçekleştirilen final etkinliğinde Kahramanmaraş Mevlana Kültür Derneği semazenleri de gönül dostlarına eşlik etti. Kursu başarıyla bitiren neyzenlerle Sadreddin Özçimi'nin ney dinletisi katılımcıları adeta mest etti. Dinleti sonrasında konuşan Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay'da neyin huzur veren ezgilerinin Kahramanmaraş'ta yankılanmaya devam edeceğini söyledi. Kahramanmaraş'ın geçmişte musikiye büyük önem verdiğini ifade eden Başkan Okay, zamanla azalan bu ilginin yeniden artırılması için Dulkadiroğlu Belediyesi olarak çalışma başlattıklarını anlatarak, şunları söyledi:



"Kahramanmaraş'ımızın bu tür faaliyetlere ihtiyacı olduğunu düşünüyorum. Daha önceleri bu alanda yetenekli insanlarımız vardı. Belli bir süre bu işi yapan insanların sayısında büyük bir düşüş yaşandı. Ancak son zamanlarda ney ustalarının sayısının arttığını görüyoruz. Biz de bu alana bir nebze de olsa katkı sağlamak için bir girişimde bulunduk. Değerli hocamız şehrimize gelmesiyle bu alanda önemli bir farkındalık oluştuğunun altını çizmek istiyorum. Geçmişte çok iddialı olduğumuz ancak sonrasında çok da geri kaldığımız bazı sanat dallarının yeniden gün yüzüne çıkarılması için üzerimize düşen görevi yerine getireceğiz. Ben bu güzel organizasyona katılan herkese teşekkür ediyorum."



Neyzen Sadreddin Özçimi ise Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay ve ekibine sanat faaliyetine verdikleri destekten dolayı teşekkür etti.



FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!