Kahramanmaraş'a mutfak müzesi

Güncelleme Tarihi:

Kahramanmaraşa mutfak müzesi
Oluşturulma Tarihi: Kasım 08, 2016 17:35

Kahramanmaraş'a mutfak müzesi

Haberin Devamı

Ömer KOÇ/KAHRAMANMARAŞ, (DHA) - KAHRAMANMARAŞ'ın Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay, tarihi bir konağı mutfak müzesine dönüştüreceklerini söyledi.

Belediye olarak yaptıkları çalışmaları anlatan Necati Okay, çalışmaların devam ettiği mutfak müzesiyle ilgili soruları da yanıtladı. Müze için bir konağı restore ettiklerini kaydeden Okay, kentin birçok kültürünü bu müzede sergileyeceklerini söyledi. Okay, şöyle devam etti:

"Ancak en önemli kültür hazinelerimizden olan mutfağımızla ilgili çok özel çalışmalara burada imza atacağız. Zengin Kahramanmaraş mutfağının kayıt altına alınması ve bilgilerin toparlanması görevini de burada üstleniyoruz. Amacımız eskinin tadını geleceğe aktarmaktır. Yeni nesillerin bu güzellikten mahrum kalmaması adına da bu durumun önemli olduğunu düşünüyorum. Şuanda bu müzeyi oluşturacak materyaller için bir kampanya başlattık. Vatandaşlarımızın o tarihi mutfak eşyalarını bizlere getirmesi yönündeki kampanyamızı buradan da bir kez daha duyurmuş olalım. Bizlere ulaştırılan eşyaları müzemizde sergileyeceğiz. Aynı zamanda müzemizde uygulama alanımızda bulunacak. Bu alanda o tarihi araç ve gereçlerle kültürümüzün en önemli yemekleri yapılacak."

Kentten birçok tarihi konağı satın aldıklarını ifade eden Başkan Necati Okay, şunları söyledi:

"Mutfak müzemiz de bu konaklar içerisindedir. Biz o alanda kapalı çarşıyla birlikte bir siluet oluşturmayı hedefliyoruz. Kapalı çarşımızın çok başarılı bir restorasyon çalışması yapıldı. Kapalı çarşımızın hemen bitişiğinde konaklarımız yer alıyor. Bu hareketli bölgeyi daha da canlandırmayı hedefliyoruz. Konaklarımızı da bu kapsamda restore ediyoruz. Uygulamalı mutfak müzesinin Türkiye'de ilkini biz yapıyoruz. Bittiğinde Kahramanmaraş için olduğu kadar, Türkiye için de büyük bir proje olduğunu göreceğiz. Biz tarihini ve kültürünü yaşatma amacıyla bu çalışmalara imza atıyoruz. Bu projemiz de bizim için çok değerli ve önemlidir."

ESKİ MUTFAK EŞYASI İSTEDİ

Okay, son olarak radyodan vatandaşlara seslenerek, "Evlerimizde kullanmadığımız ve atalarımızdan kalan mutfak araç ve gereçlerini vatandaşlarımızdan bizlere getirmelerini rica ediyoruz. Onları kendi isimleriyle orada sergileyelim ve gelecek nesillere katkı sağlayalım" dedi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!