Dumlupınar: Su kaynakları şehrimiz için kullanılmalı

Güncelleme Tarihi:

Dumlupınar: Su kaynakları şehrimiz için kullanılmalı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 24, 2018 13:34

Dumlupınar: Su kaynakları şehrimiz için kullanılmalı

Haberin Devamı

Ömer KOÇ/KAHRAMANMARAŞ, (DHA) - ZİRAAT Mühendisleri Odası Kahramanmaraş Şube Başkanı Doç. Dr. Ziya Dumlupınar, kentin ileride içme suyu konusunda ciddi problemler yaşayabileceğini ve Helete'den Gaziantep'e içme suyu alınacağını belirterek, yetkililerden su kaynaklarını Kahramanmaraş için kullanılmasını istedi.
Aralık ayında yapılan kongreyle başkanlığa seçilen Ziya Dumlupınar, yeni yönetimle birlikte basın toplantısı düzenledi. Yeni yönetim olarak yapacakları faaliyetlerin başında tarımsal yayım ve danışmanlık hizmeti yürüten tarım danışmanlarının sorunlarının ve özlük haklarının takibi olacağını söyledi. Dumlupınar ayrıca üyelere yakışır bir lokal projesi hazırlığında olduklarını söyledi.

Kahramanmaraş'ın Çağlayancerit ilçesinin Helete Mahallesi'nden Gaziantep'e alınacak içme suyuyla ilgili de değerlendirmelerde bulunan Ziya Dumlupınar şunları söyledi:

"Helete'den Gaziantep'e içme suyu götürülmesi projesi bilindiği gibi gündemde ve hayata geçirilmek üzere. Bildiğiniz üzere Kartalkaya Barajı'ndan da yine Gaziantep'e su götürülmektedir. Şehrimizin içme suyu kaynaklarından bir tanesi Karasu, diğeri ise Ayvalı Barajı'dır. Geçen günlerde bir heyelan nedeniyle Karasu'da u temininde sıkıntılar yaşandı ve insanlarımız içme suyundan kaynaklı birçok salgın hastalıklar karşı karşıya kaldı. Ayvalı Barajı da ciddi bir kaynaktan beslenmeyen sadece kar ve yağmur sularıyla beslenen bir barajdır. Özellikle son yıllarda yaşanan kuraklıklar nedeniyle bu barajın da şehrimizin içme suyuna ciddi bir çözüm olmayacağını düşünmekteyiz. Yetkililerimizi bu konuyu bir daha düşünmeye ve su kaynaklarımızın şehrimiz için kullanılması yönünde çalışmalar yapmaya davet ediyoruz."

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!