Başkanlar, Dulkadiroğlu için toplandı

Güncelleme Tarihi:

Başkanlar, Dulkadiroğlu için toplandı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 20, 2017 13:39

Başkanlar, Dulkadiroğlu için toplandı

Haberin Devamı

Ömer KOÇ/KAHRAMANMARAŞ, (DHA) - KAHRAMANMARAŞ Eski Belediye Başkanları Mustafa Poyraz, Ali Sezal ve Ahmet Uncu, Dulkadiroğlu İlçe Belediye Başkanı Necati Okay'ın davetiyle Mutfak Müzesi'nde bir araya gelip istişare toplantısı yaptı. Okay, eski başkanların tecrübelerinden faydalanmak adına bu toplantıyı yaptıklarını ve çok da verimli geçtiğini söyledi.
Belediye tarafından tarihi bir konakta hizmete açılan Mutfak Müzesi'nde buluşan eski başkanlar, hem geçmişi yad etti hem de tecrübelerini paylaştı. Başkanlar ayrıca ilçenin gelişimi ve kalkınması adına neler yapılabiliri tartıştı. 
"YAPTIĞIMIZ VE YAPACAĞIMIZ PROJELERİN İSTİŞARESİNİ YAPTIK"
Toplantı sonunda değerlendirmelerde bulunan Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay, Dulkadiroğlu'nun geleceğini şekillendirecek hizmetlere imza atmak adına önemli çalışmalar yaptıklarını, bu noktada da geçmişten ders ve tecrübe edinmek adına eski belediye başkanlarıyla bir araya geldiklerini söyledi. Bu gibi istişare toplantılarını önemsediğini kaydeden ve eski belediye başkanlarına da katılımlarından dolayı teşekkür ede Okay, şunları söyledi:
"Hizmet sürecimizde yaptığımız ve yapacaklarımız projeler hakkında eski belediye başkanlarımızla birlikte bir istişare yaptık. Değerli başkanlarımızın tecrübelerinden faydalanmak amacıyla böyle bir çalışma yaptık. Ortaya koyduğumuz ve koymamız gereken projeler hakkında onların görüş ve önerilerini aldık. Bunun Kahramanmaraş'ımız için çok önemli olduğunu biliyoruz. Kıt kaynaklarımızı en iyi şekilde değerlendirme adına da bu istişarenin önemli olduğunu düşünüyorum. Değerli başkanlarımız her türlü birikimlerini ve deneyimlerini bizlerle paylaştılar."
BAŞKANLARDAN OKAY'A TEŞEKKÜR
Eski belediye başkanlarından Ali Sezal, istişare toplantısının Kahramanmaraş'ın menfaati nedeniyle çok önemli olduğunu belirterek Okay'a teşekkür etti. Sezal, "Neler doğru, neler yanlış bunları tartıştık. Belediyeyi tenkit etmek için işin içerisinde olmak gerekir. Bilmediğimiz bu konularla ilgili de başkanımız bizleri bilgilendirdi. Başkanımızın anlattığı konulardan son derece memnun oldum. Bazı şeyler yapılıyor, çok geniş bir ufuk olduğunu da gördüm" dedi.
Ahmet Uncu ise sokakta vatandaşların çoğunlukla kendilerine 'Yeni yöneticiler fikirlerinizi alıyor mu?' diye sorduğunu belirterek, "Bizler bu düşünceye karşılık yöneticilerin yoğun programlarından bahseder ve fırsat bulunamadığını dile getirirdik. Ancak Necati başkan bu düşünceyi yerine getirerek bizlerle bir istişare toplantısı yaptı. Ben bunun devam edeceği inancındayım. Benim bu istişarede sayın başkana tavsiyem şunlar oldu; Belediyecilik çalışmalarında en öncelikli hizmet imardır, ardından ulaşım ve turizm gelmektedir. Özellikle turizmin Kahramanmaraş için çok büyük bir kazanç olacağını düşünüyorum. Necati başkanımız bununla ilgili gerekli adımları atıyor. Bugün içerisinde bulunduğumuz mutfak müzesini ve bu gibi konakları onararak turizmin hizmetine sunuyor. Ben kendisine bu düşüncelerimize kulak verdiği için teşekkür ediyorum" diye konuştu.
Mustafa Poyraz da davetten dolayı Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay'a teşekkür ederek toplantıda belediyecilik çalışmalarıyla alakalı tecrübeleri paylaştıklarını söyledi. Restore edilerek turizme kazandırılan Mutfak Müzesi'ni de çok beğendiğini kaydeden Poyraz, bu gibi çalışmaların Kahramanmaraş için önemli olduğunu belirtti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!