Afşin'de köy ürünleri pazarı açıldı

Güncelleme Tarihi:

Afşinde köy ürünleri pazarı açıldı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 15, 2016 17:29

Afşin'de köy ürünleri pazarı açıldı

Haberin Devamı

Sıtkı GÖNEN/AFŞİN (Kahramanmaraş),(DHA)- KAHRAMANMARAŞ'ın Afşin İlçesi'nde belediye tarafından yaptırılan köy ürünlerinin satıldığı pazar hizmete açıldı.



Afşin’de köylerde kendi ürettiklerini satmaları amacı ile ilçe merkezine yeni yerine taşınan pazar, hizmet vermeye başladı. Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven, pazardaki esnafın isteği doğrultusunda pazar yerinin üzerini kapattırarak burada satılan doğal ürünlerin kışın yağmurdan yazın ise güneşten korunmasının sağlandığını belirtti.



Başkan Güven, şunları söyledi:



"Bugün burada yaklaşık 50 köylümüz kendi evinde hayvanından veya bahçesinde yetiştirdiği doğal ürünleri bu pazar yerinde satma imkanı buluyor. Yetiştirdiği ürünleri pazarda satan köylü kadınlarımız, baş tacımızdır. Onlara en güzel yeri yapıyoruz. Gıda ve yerli ürünlerle yeni pazar yerimiz bölgenin pazarı olacak. Yakında sebze pazarını da bu alana taşıyacağız. Bu bölge kısa sürede canlanacak. Yeni yapılan pazar yeri, çok elverişli şekilde projelendirilerek hazır hale getirildi. Bu pazar, yoğurt pazarı olarak adlandırılıyor. Köyde kendi hayvanından çıkardığı süt yoğurt, peynir gibi ürünleri buraya getirerek müşteriye ulaştırma imkanı bulacak. Üstü kapalı ve önü açık olan pazar gerektiğinde yaz sıcağında bozulması diye dolaplarda muhafaza edilecek. Bu yoğurt pazarı bölge pazarı olmaya aday gösterilecek."



FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!