278 milyon liralık 16 tesisin temeli atılacak

Güncelleme Tarihi:

278 milyon liralık 16 tesisin temeli atılacak
Oluşturulma Tarihi: Haziran 17, 2017 13:22

278 milyon liralık 16 tesisin temeli atılacak

Haberin Devamı

Ömer KOÇ/KAHRAMANMARAŞ, (DHA) - BAŞBAKAN Yardımcısı Veysi Kaynak ile Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu Kahramanmaraş'ta aralarında Geben Barajı'nın da olduğu 278 milyon lira yatırım bedelli 16 adet tesisin temelini atacak.
Temel atama töreni, 18 Haziran Pazar günü 12 Şubat Stadyumu'nda gerçekleştirilecek. Törenin ardından Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak ile Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, stadyumda vatandaşlarla birlikte iftar yapacak. Toplu temel atma töreninde Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü tarafından inşa edilecek Andırın Geben Barajı, Türkoğlu İmalı Barajı ve Sulaması, Geben Kaleboynu Barajı ve Sulaması, Merkez Başderviş Göleti ve Sulaması, Adatepe Barajı Sulaması 2'nci kısım, Sireşanlı Pompaj Sulaması 1'inci kısım ile 4 adet taşkın koruma tesisi, Orman Genel Müdürlüğü'nce yaptırılacak 1 adet tesis ile Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü tarafından inşa edilecek Yavşan Yaylası Tabiat Parkı Enerji Nakil Hattı'nın temelleri atılacak. 278 milyon lira yatırım bedelli 16 adet tesisin temelinin atılacağı törende Bakan Veysel Eroğlu, orman mahallelerinde yaşayan vatandaşların kalkındırılması amacıyla 5 aileye gelir getirici tür, 10 aileye Orköy sertifikası verecek. Ayrıca fıstık çamı, badem, ceviz, alıç ve zeytin fidan türlerinden oluşan toplam 5 bin adet fidan da vatandaşlara ücretsiz olarak dağıtılacak.
Temeli atılacak tesisler tamamlandığında 91 bin 720 dekar zirai arazi sulamaya açılacak, 23 milyon 940 bin metreküp su depolanacak. Ayrıca 1 ilçe, 6 mahalle ve 1 tesis taşkın zararlarından korunacak.
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!