12 Şubat, coşkuyla kutlanacak

Güncelleme Tarihi:

12 Şubat, coşkuyla kutlanacak
Oluşturulma Tarihi: Şubat 02, 2018 12:30

12 Şubat, coşkuyla kutlanacak

Haberin Devamı

Ömer KOÇ/KAHRAMANMARAŞ, (DHA) - KAHRAMANMARAŞ'ın düşman işgalinden kurtuluşunun 98'inci yıldönümü, 10 gün sürecek çeşitli etkinliklerle coşkuyla kutlanacak.
Kahramanmaraş Valiliği ve Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi işbirliği ile gerçekleştirilecek kutlama etkinlikleri 3 Şubat'ta kamu kurum ve kuruluş binaları ile ev ve işyerlerinin bayraklarla donatılması ile başlayacak. Kutlama etkinlikleri kapsamında 4 Şubat Pazar günü saat 14.00 şehrin ana güzergahlarında Türk Chopper motosiklet gösterisi gerçekleştirilecek. 6-8 Şubat'ta Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi KAMEK kursiyerlerinin hazırladığı yaklaşık 40 eserlik Kahramanmaraş Resim Sergisi Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi Sergi Salonu'nda sergilenecek.
7 Şubat Çarşamba günü saat 20.00'de Kültür ve Turizm Bakanlığı Devlet Tiyatrosu Oyunu Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi'nde sahnelenecek. 8-12 Şubat tarihlerinde Uluslararası Halk Oyunları Gösterilerinde Dağıstan, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Halk Oyunları Topluluğu ile Tekirdağ Süleyman Paşa HEM ve Ankara Seymenler Oyun Toplulukları'nın şehrin muhtelif yerlerinde gösteriler yapacak. 
8 Şubat Perşembe günü saat 10.00'da Kültür Park Sergi Salonu'nda geleneksel el sanatları sergisi açılacak. Saat 13.30'da valilik önünden kortej yürüyüşü başlayacak ve Atatürk Meydanı'na kadar devam edecek. Saat 14.00'te Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi'nde konser düzenlenip saat 20.00'de Kültür ve Turizm Bakanlığı Devlet Tiyatrosu Oyunu Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi'nde sahnelenecek ve aynı saatte Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezi'nde Kahramanlık Türküleri Konseri yer alacak.
9 Şubat Cuma günü saat 10.30'da Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi'nde ortaokullara yönelik Türkiye geneli Kahramanmaraş'ın Kurtuluşu konulu resim ve şiir yarışmasında dereceye girenlere ödül töreni düzenlenecek ve tören sonrasında sergi açılışı gerçekleştirilecek. Aynı tarihte saat 11.00 Ulucamii'nde Mevlid-İ Şerif okutulup hatim duası yapılacak. Ardından Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi tarafından cemaate etli pilav ve ayran ikram edilecek. Cuma Namazı'nın ardından Atatürk Meydanı'nda 'Kaleye hücum ve bayrak olayı', saat 14.00'te ise Uzunoluk'ta 'Sütçü İmam Olayı' canlandırılıp süt ikramı yapılacak.
9 Şubat Cuma günü saat 15.00'te Atatürk Meydanı'nda halk oyunları gösterileri, saat 20.00'de Bekir Develi ve Mustafa Bozkurt'un katılımı ile Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezi'nde 'Türküler ile Kahramanlık hikâyeleri', aynı saatte de Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi'nde Dağıstan Halk Oyunu Topluluğu Gösterisi gerçekleştirilecek. 10 Şubat Cumartesi günü ise Batıpark Spor Salonu'nda 32 ülkeden 300 güreşçinin katılımı ile Şalvar Güreşi Dünya Şampiyonası gerçekleştirilecek.
11 Şubat Pazar günü saat Ulucamii'nde sabah namazı buluşması ve Kur'an-ı Kerim Tilaveti'nin ardından saat 09.30'da Atatürk Meydanı'nda çelenk töreni düzenlenip Sütçü İmam'ın mezarı ile eski ve yeni şehitlikler ziyaret edilip saat 13.00'te de Abdülhamid Han Camii'nde Kur'an-ı Kerim okunacak. Aynı gün saat 19.00'da da valilik Meydanı'nda Kültür ve Turizm Bakanlığı Tarihi Türk Topluluğu Mehteran Konseri, saat 20.00'de Onikişubat Stadyumu'nda Şehit Ömer Halisdemir adına Onikişubat İdman Yurdu ile Niğde Bor Çukurkuyu Belediye Spor bir maç yapacak. Saat 20.00'de ise Valilik Meydanı'nda Kurtuluş Savaşı'nda cereyan eden olayların tiyatral gösterileri sergilenecek.
Kutlamalar, 12 Şubat Pazartesi günü yapılacak tören ile sona erecek.
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!