Yüzyıllık bir Anadolu hikayesi: Hüzün Laleleri

Güncelleme Tarihi:

Yüzyıllık bir Anadolu hikayesi: Hüzün Laleleri
Oluşturulma Tarihi: Mart 01, 2021 16:45

YAZAR Osman Bahadır’ın kaleme aldığı ‘Hüzün Laleleri’ adlı romanı çıktı. Hüzün Laleleri, Ekim Devrimi’nden sonra İstanbul’a göç eden Moskovalı Boris (Aziz) ile 1915 olaylarından sonra devrin hükümeti tarafından göç ettirilen Ermenilerden Ani ve kızı Elis’in İstanbul’da sonlanan yeni yaşam arayışlarını konu ediniyor.

Haberin Devamı

 Osman Bahadır’ın “Bir göç ve umut hikayesi” dediği Hüzün Laleleri, yurtsuzluk hissini merkezine alırken, siyasetin karşısında aciz kalan insanların yaşadıklarına odaklanıyor. Bahadır, “Ağlayarak yazdığım bölümler oldu. Ben bu hikayeden çok şey öğrendim, okuyanlar da öğrenecekler eminim” dedi. Bahadır, şunları söyledi:
“Pek çok coğrafyada göçler geçici oldu, gidenler geri geldi, taşlar yerine oturdu. Fakat bazı coğrafyalarda göç edenler ana yurtlarını, kültürlerini ve akrabalarını ebediyyen kaybetti. Dram, nesiller boyu sürdü. Toplumsal empati ancak eğtimle ve toplum önderlerinin teşvikiyle olur. Benim kitabımın bu yönde küçük de olsa bir katkı yapabileceğini düşünüyorum. Su çatlağını bulur.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!