Yüz estetiğine bütünsel yaklaşım

Güncelleme Tarihi:

Yüz estetiğine bütünsel yaklaşım
Oluşturulma Tarihi: Kasım 27, 2023 07:25

Kulak Burun Boğaz Hastalıkları ve Baş Boyun Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Ahmet Berber, yüz bölgesinin gençleşmesine yönelik uygulanan burun, göz kapağı, yanak, kulak, kaş estetiği cerrahileri haricinde medikal estetik uygulamaları ile de güzel sonuçlar alınabildiğini belirterek, yüz bölgesinde gerçekleştirilen yöntemler hakkında şu bilgileri verdi:

Haberin Devamı

 - Dolgu: Bu uygulama yapılırken dikkat edilmesi gereken önemli nokta, kaliteli, hakkında bilimsel yayınlar ve destekleri olan ürünlerin kullanılmasıdır. Zaman içerisinde yıpranan, hacimsizleşen, elastikiyetini kaybeden dokulara destek olmak amacıyla ihtiyaç olan bölgeye uygulanabilmektedir. - Botoks: Günümüzde sık uygulanan medikal işlemlerden biridir. Mimiklerle oluşan çizgilenmeleri kaybetmek için ya da zaman içerisinde dudak ve ağız çevresinde oluşan sarkmalar, diş sıkma rahatsızlıkları, terlemelerde kullanılan bir tedavi şeklidir. Doğru malzemenin doğru noktaya uygulanması önemlidir. Çok korkulan maske yüzler ya da gülüş deformiteleri, ağız çevresi yamulmalara sebep olmaması açısından bu konuda uzman hekimler tarafından uygulanması güvenilirdir. - Gençlik Aşıları: Cildimizin özellikle 30’lu yaşlardan sonra elastikiyetini, parlaklığını ve nemliliğini kaybetmesi sonucu ihtiyaç duyulan dokunuşları karşılamak için uygulanır. Gençlik aşılarında da ihtiyaca ve yaşa göre değişen uygulamalar yapılmaktadır. Bunlar basit mezoterapiler şeklinde olabileceği gibi kişinin kendi kanından elde edilen PRP ile de yapılabilir. Dışarıdan uygulanan hyaluronik asit, amino asit içerikli somon DNA ya da kolajen gibi katkılarla dokuda eksilen maddeler yerine konarak telafi edilebilmektedir. Bu sayede dokudaki canlılık yeniden sağlanabilmektedir. - İp Askı: Zaman içerisinde oluşan küçük sarkmalar, yüzdeki deformasyonlar, dudak-yanak çevresinde oluşan katlantılardaki artışlara ip askı yöntemiyle de müdahale edebiliyoruz. Sıklıkla eriyen ve kaybolan ip askılar kullanılmakla birlikte bazı durumlarda erimeyen silikon ip askılar da kullanılmaktadır. Bu yöntem hastaya göre ve doktorun muayenesinden sonra seçilmektedir.

Haberin Devamı

DOKTOR TARAFINDAN UYGULANMALI

Tüm bu uygulamaların uzman ve tecrübeli bir hekim tarafından yapılması gerektiğini de kaydeden Op. Dr. Ahmet Berber, “Doğru dozun, doğru bir şekilde doğru noktaya uygulanabilmesi için medikal estetik uygulamalarını tercih edenlerin uygulamayı yapacak kişinin hekim olmasına ve bu alanda uzman olup olmadığına dikkat etmelerini tavsiye ediyorum” şeklinde konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!