Yurtdışından hastalar kalp ameliyatı için Ekol’e geliyor

Güncelleme Tarihi:

Yurtdışından hastalar kalp ameliyatı için Ekol’e geliyor
Oluşturulma Tarihi: Nisan 22, 2024 02:46

Ekol Sağlık Grubu Başkanı Op. Dr. Mehmet Baz, İzmir’in Türkiye’deki en önemli sağlık turizmi merkezlerinden birisi olduğunu söyledi.

Haberin Devamı

 

 

Devletin sağlık turizmi alanındaki destek ve katkılarının Türkiye’deki sağlık sisteminin gücü ve Türk hekimlerinin başarılı çalışmalarıyla birlikte dünyanın birçok ülkesinden gelen hastaların sayısının gün geçtikçe arttığını belirten Ekol Sağlık Grubu Başkanı Op. Dr. Mehmet Baz, bu alanda İzmir’in yıldızının her geçen gün parladığını kaydetti. Baz, İzmir ve Türkiye’nin sağlık turizmi alanındaki potansiyelini değerlendirdi...

 

- İzmir’de sağlık turizminde son durum nedir?

MEHMET BAZ: İzmir, Türkiye'nin en önemli turizm merkezlerinden biri olmasının yanı sıra, sağlık turizmi alanında da öne çıkan bir kenttir. İzmir’in sağlık turizmi potansiyeli, şehrin modern tıbbi altyapısı, kaliteli sağlık hizmetleri, deneyimli sağlık profesyonelleri ve termal turizm kaynakları ile ön plana çıkmaktadır. Ayrıca, şehrin sahip olduğu termal kaynaklar sayesinde, wellness ve SPA turizmi de sağlık turizminin bir parçası olarak gelişmektedir. Ekol Sağlık Grubu olarak 17 yıldır başta hastalarımızın bizlere olan güveni bizi sağlıkta yeni yatırımlara yönlendirdi. Aynı şekilde yurtdışı hastalarımızın da bizlere olan güveni ve saygısı ile Dünyanın birçok ülkesinden gelen hastaların sayısı gün geçtikçe artıyor. Devletin sağlık turizmi alanındaki destek ve katkıları da önem arz etmektedir.

 

Haberin Devamı

- İzmir’e hangi ülkelerden daha çok hasta geliyor?

MEHMET BAZ: Ayda binden fazla yabancı hasta tedavi için Ekol Sağlık Grubu’nu tercih ediyor. Şu anda İrlanda, İngiltere, İskoçya, Almanya, Hollanda, Fransa, Belçika, Avusturya, Cezayir, Fas, Tunus, Mısır, İsrail, Azerbaycan, Rusya, Gürcistan gibi bir çok ülkeden teşhis, tedavi ve ameliyat hastalarını ağırlamaktayız. Pandemi döneminde İrlanda ve İngiltere’den dört kez özel uçakla her seferde 100 den fazla hasta getirdik. Dünya’nın bir çok ülkesinden gelen yabancı hastalar aldıkları hizmetin kalitesini “5 yıldız” olarak değerlendirmekte ve hijyen, temizlik, hizmet kalitesi, başarılı ameliyat sonuçları ve hasta odaklı yaklaşımlarımızdan yana memnuniyetlerini dile getirmektedirler.

 

Haberin Devamı

- Hangi branşlar tercih ediliyor?

MEHMET BAZ: Günümüzde sağlık turizmi ile ülkemize gelen hastalar hemen hemen her branş için geliyor. Başta obezite cerrahisi, metabolik cerrahi, burun estetiği, onkolojik ve jinekolojik kanser cerrahileri, estetik ameliyatları, saç ekimi, diş sağlığı, göz ameliyatları, kardiyoloji, kalp damar cerrahisi ve ortopedi gibi bir çok alanda hastalar ülkemizi tercih ediyor.

 

- Hekim tecrübesi sağlık turizminde etkili midir?

MEHMET BAZ: Hekimin tecrübesi sağlık turizminde önemli bir faktördür. Çünkü tecrübeli bir hekim, çeşitli hastalıkları tanıma ve tedavi etme konusunda daha geniş bir bilgi birikimine ve beceriye sahiptir. Sağlık turizminde hastalar, genellikle yabancı bir ülkede, tanımadıkları bir sağlık sistemi içinde tedavi olurlar. Tecrübeli bir hekim, hastalara güven vererek tedavi sürecinin daha rahat geçmesini sağlayabilir. Tedavi sırasında oluşabilecek olası komplikasyonları öngörebilir ve önlemler alabilirler. Sağlık turizmi yapan hastalar genellikle uluslararası standartlarda tedavi ararlar. Ekol Hastanemizin de birçok uluslararası kalite standartları belgeleri mevcuttur. Tecrübeli hekimler, genellikle bu standartları karşılayacak düzeyde eğitim almış ve bu standartlara uygun hizmet verebilecek donanıma sahiptirler.

 

Haberin Devamı

- Sağlık turizminde sağlık merkezinin teknolojik altyapısının etkisi nedir?

MEHMET BAZ: Teknoloji, sağlık hizmetlerinin kalitesini, erişilebilirliğini ve etkinliğini doğrudan etkileyebilir. Hastanemizde gerçekleştirilen bazı ameliyatlar Da Vinci Robotik Cerrahi ile yapılmaktadır. Da Vinci Robotik Cerrahi ile yapılan ameliyatların hastanede daha az kalış süresi başta olmak üzere hastalara birçok kolaylık sağlamaktadır. Ekol Hastanesi olarak her geçen gün hastalarımıza nasıl daha iyi hizmet verebiliriz düşüncesindeyiz. Ekol Hastanesi olarak yeni çıkan teknolojileri yakından takip ediyor, hastanemize getirerek başta bölgemiz olmak üzere sağlık turizmi ile şehrimize gelen tüm hastaların kullanımına sunuyoruz. Bu arada Ekol Hastanesi olarak hem yurt içi hem yurt dışı hastalarımız için kadın doğum kliniğini hizmete açtık. Artık Ekol Hastanesi’nde tüm kalp ameliyatları açık kalp cerrahisi, by-pass ameliyatları, ileri teknoloji ve kaliteli öğretim üyesi kadrosuyla yapılabilmektedir. Ayrıca anjiyo ünitemizde hizmete girdi. Yurt dışından gelen hastalarımıza kalp ameliyatları da yapmaya başladık.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!