Yunanistan Milli günü kutlandı

Güncelleme Tarihi:

Yunanistan Milli günü kutlandı
Oluşturulma Tarihi: Mart 26, 2016 12:56

Yunanistan Milli günü kutlandı

Haberin Devamı

Yunanistan Ulusal Günü Kaya Thermal Convention'da düzenlenen kokteyl ile kutlandı. Başkonsolos Theodore Tsakiris ve eşi Yvi Tsakiris ev sahipliğinde düzenlenen geceye, Rum Otodoks Cemaati Başkanı Teodora Hacudi, Baş Papaz Pater Kyrilos Sykis, Yunanistan Nato Unsur Komutanı Nikolaos Poggas, 12 Ada Milletvekilleri Anos Kosolas, Agostolos Vezyropoulou, Federal Almanya İzmir Başkonsolosu Thomas Gerlach, Romanya Başkonsolus Mioara Stefan, konsolos ve fahri konsoloslar ile iş ve cemiyet dünyasından davetliler katıldı.

Gecenin açılış konuşmasını yapan Başkonsolos Tsakiris, 8 Mart'ta gerçekleşen ve iki ülkenin yüksek düzeyde zirvede buluşmasının, 1922'de Elefterios Venizelos ile Mustafa Kemal Atatürk'ün buluşmasından sonra ilk kez kez bir Yunan Başbakanı İzmir'i ziyaret etmesinin kendileri için özel bir ifade taşıdığını söyledi.

Tsakiris, “Bu buluşma sembolizmden öte bir buluşma. Atatürk ve Venizelos'un hayata geçirmeye çalıştığı Türk Yunan işbirliği dönemini çağrıştırak bu buluşmada başbakanların yanısıra Yunanistan'dan 10, Türkiye'den ise 12 Bakan katıldı. İzmirli insanların bize gösterdiği ilgi ve yakınlığı çok önemsiyorum. Buluşmanın en büyük özelliği ise Başbakan Aleksis Çipras'a fahri doktora ünvanının verilmesiydi. İki başbakanın buluşmasının getirisi için daha çok çalışacağız. İki ülke arasındaki ticaretin 5 milyar dolardan 10 milyar dolara yükseltimesine çalışacağız" dedi.

İzmir Ticaret Odası Başkanı- İzmir Ekonomi Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Ekrem Demirtaş, Yunanistan'ın genç ve başarılı başbakanı Çipras'ı İzmir'de ağırlamanın kendilerini onurlandırdığını ifade etti. Demirtaş, "Atatürk ve Venizelos'un izinde iki ülkenin ilişkilerinin ün yüksek düzeye çıkarılması için çaba harcayacağız. Başkonsolos görev süresini tamamlıyor ve büyükelçi olarak ayrılacak. Sayın Başbakan Çipras'a büyükelçi olarak İzmir'den ayrılan başkonsolosu ilerleyen tarihlerde Ankara Büyükelçisi olarak görmek istediğimizi söyledim" diye konuştu.

Demirtaş, iki ülke arasındaki dostluk ve işbirliğine gösterdiği çaba nedeniyle plaket vererek teşekkür etti.

Mehmet KURT, İZMİR (DHA)

01) Levent- Ceyla Akgerman

02) Işıl- Ülkü Caner

03) Makvala Kharebava, İlhan- Rebab Gürel

04) Ekrem Demirtaş, Theodore - Yvi Tsakiris

05) Theodore - Yvi Tsakiris, Ekrem Demirtaş

06) Kemal Çolakoğlu

07) Anna Maria - Anos Kosolas, Agostolos- E Katerini Vezyropoulou

08) Arzu- Mehmet Bastıyalı

09) Yasemen Amato

10) Mioara, Letitia Stefan

11) Manuela- Thomas Gerlach

12) Gözde Kaydırak, Mehmet Kalay

13) Lilian Petkopulo

14) Maria Koutziampapopoulo

15) Ayşe Maro

16) Angeli, Banu- Nikola, Zeynep Hacudi

17) Necmi-Ebru Çalışkan

18) Tatjana- oliver Vetter

19) Teodora Hacudi, Pater Kyrilos Sykis, Atina Samoğlu, Sevgi Şahin

20) Ceyla- Selçuk Borova

21) Ekrem Demirtaş, Theodore Tsakiris

22) Ömer Kaplan, Rebii Akdurak

23) Eli- Tina Alharal

24) Martin- Peral Sanford, Burak- Alison Turna, Mal Rieketts

25) Oya- Ahmet Çalık

26) Hakan- Yoanna Taşkıran

27) Musa Turan

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!