Yunan Komşudan Başkan Pekdaş’a ’Personel Değişimi’ Önerisi

Güncelleme Tarihi:

Yunan Komşudan Başkan Pekdaş’a ’Personel Değişimi’ Önerisi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 12, 2015 13:37

TRAVEL TURKEY İZMİR FUARI İÇİN KENTE GELEN SELANİK BELEDİYE BAŞKANI YANNİS BOUTARİS, MAKAMINDA ZİYARET ETTİĞİ KONAK BELEDİYE BAŞKANI SEMA PEKDAŞ’A İKİ BELEDİYE ARASINDA KISA SÜRELİ PERSONEL DEĞİŞİMİ YAPMA ÖNERİSİNDE BULUNDU.

Travel Turkey İzmir Fuarı için kente gelen Selanik Belediye Başkanı Yannis Boutaris, makamında ziyaret ettiği Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş’a iki belediye arasında kısa süreli personel değişimi yapma önerisinde bulundu.
Travel Turkey İzmir Fuarı için İzmir’e gelen Selanik Belediye Başkanı Yannis Boutaris, Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş’ı makamında ziyaret etti. Samimi bir ortamda gerçekleşen görüşmede konuk Başkan Boutaris, Selanik ve Konak belediyeleri arasında yerel yönetim ve belediyecilik faaliyetleri alanlarında deneyim paylaşımı yapmak istediklerini söyledi. Bu amaçla kısa süreli personel değişikliği yapılmasını önerisinde bulunan Boutaris’in bu önerisine, Başkan Pekdaş’tan olumlu yanıt geldi. Pekdaş, "Konak Belediyesi olarak personellerimizin farklı yerel yönetim anlayışlarını tanımalarını isteriz. Bu doğrultuda karşılıklı personel değişikliği bizim için de iyi olur. Hem birbirimizin çalışmalarını daha yakından tanır hem de dostluk bağını güçlendirmiş oluruz" dedi.
İki belediye arasında kurulacak işbirliğinin başta sosyal çalışmalar olmak üzere, kültür, temizlik, şehir planlama, imar ve altyapı alanlarında olabileceğini belirten Başkan Pekdaş, böylelikle her iki ülkenin belediye çalışanlarının karşılıklı olarak deneyim ve tecrübelerini paylaşma fırsatı bulacağını dile getirdi.
Proje kapsamında yapılacak iş birliğiyle, iki belediye arasında personel değişiminin hayata geçirileceği bildirildi. Her iki başkanın da onay verdiği proje, iki belediyenin görevlendireceği heyetlerin yapacağı görüşmelerden sonra imzalanacak protokolle hayata geçirileceği öğrenildi.
Ziyaret sonunda Selanik Belediye Başkanı Yannis Boutaris, İzmir’den Selanik’e deniz seferleri düzenlenmesi gerektiğini ifade ederek, Selanik’te Osmanlı eseri olan iki camiyi de İslam Sanatları Müzesi haline getireceklerini, ayrıca Atatürk’ün evinin etrafındaki yolu da yeni yılda yenileneceklerini sözlerine ekledi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!