Yorgancılar: AliaÄŸa, dünyanın önemli sanayi bölgeleri arasına girecek

Güncelleme Tarihi:

Yorgancılar: Aliağa, dünyanın önemli sanayi bölgeleri arasına girecek
OluÅŸturulma Tarihi: Mart 09, 2017 11:14

TAMAMLANDIĞINDA 60 bin istihdam ve 10 milyar dolar ihracat hedefi ile yola çıkan Aliağa Kimya İhtisas ve Karma Organize Sanayi Bölgesi'nde (ALOSBİ) artan talep dikkate alınarak 5 milyon metrekare genişleme talebinde bulunuldu.

Haberin Devamı

 ALOSBİ'yi gezen Ege Bölgesi Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar, Türkiye'nin parmakla gösterilecek Organize Sanayi Bölgesi (OSB) haline getirildiğini görmekten memnun olduğunu söyledi.  ALOSBİ Yönetim Kurulu Başkanı Haluk Tezcan, teknik meslek lisesi ihtiyacını dile getirirken,  ALTO Başkanı Adnan Saka ise istihdam edilecek işçilerin yaşayacağı mahalleler kurulması gerektiğini söyledi.

EBSO Yönetim Kurulu BaÅŸkanı Ender Yorgancılar ile EBSO yönetim kurulu üyeleri,  ALOSBÄ°'de sanayi tesislerini gezdi, bölge sanayicileri ve yatırımcılarla bir araya geldi. Ä°zmir Vali Yardımcısı Cumhur Güven TaÅŸbaşı,ÂAliaÄŸa Kaymakamı Bayram Yılmaz, AliaÄŸa Ticaret Odası BaÅŸkanı Adnan Saka'nın yanı sıra bölge sanayicileri ile yatırımcıların katılımıyla Hilton Hampton AliaÄŸa Oteli'nde yapılan toplantıda konuÅŸan Ender Yorgancılar, 'Ekonomiye Küresel ve Ulusal Bakış' baÅŸlıklı bir sunum gerçekleÅŸtirdi. Bölgenin baÅŸarısından duyduÄŸu memnuniyeti ifade eden Yorgancılar, “Görevim gereÄŸi Türkiye'nin birçok yerini gezdim. GezdiÄŸim yerlerde en çok hoÅŸuma giden yerler kayıt dışı ekonomi ve kayıt dışı istihdamla mücadelenin kaleleri olan OSB'lerdir. Bölgenin ilk müteÅŸebbis heyet baÅŸkanı olarak bugün ülkemizin parmakla gösterilecek OSB'si haline getirildiÄŸini görmekten son derece memnunum. ALOSBÄ° Yönetim Kurulu BaÅŸkanı Haluk Tezcan ve yönetim kurulu üyeleri olmak üzere emeÄŸi geçenlere teÅŸekkür etmek istiyorum. Çok açık söylüyorum. Bu OSB'nin altına dört tane teker koyup Bursa veya Ä°stanbul'a götürmek imkanına sahip olsak metrekare birim fiyatlarının 500 dolardan az olması mümkün deÄŸil. Liman var, Ä°ZBAN var, yeni otoyol ihalesi, Ä°stanbul- Ä°zmir Otoyolu var. Yine Çin'in önemli bir liman yatırımcısının AliaÄŸa limanlarına ilgisi var" diye konuÅŸtu.
MESLEKİ EĞİTİM İÇİN OKUL İSTEĞİ
ALOSBİ Yönetim Kurulu Başkanı Haluk Tezcan da 4 milyon metrekaresi sanayi parseli olmak üzere 10 milyon metrekare alana sahip olan bölgede, yakın zamanda 370 üretim tesisiyle tam kapasiteye ulaşacaklarını, 5 milyon metrekarelik genişleme alanı için başvurduklarını söyledi. Tezcan, bölge yatırımcılarına yatırımlarını bir an önce gerçekleştirmeleri çağrısında bulunurken, en büyük eksiklerinin ise yetişmiş eleman olduğunu belirterek, teknik meslek lisesi ihtiyacını dile getirdi.
İŞÇİLER İÇİN MAHALLE KURULMALI
ALTO Başkanı Adnan Saka ise, gerçekleşen ve gerçekleşmekte olan yatırımlar neticesinden en büyük sıkıntının eğitimli iş gücü konusunda yaşandığı belirterek, “Türkiye'nin çelik, metalürji sektörünün yüzde 24'üne hitap eden bir bölgeyiz. Bu oran yeni yatırımlarla daha da artacak. Artan yatırımlar konusunda en büyük eksiğimiz istihdam. İstihdamın yanı sıra bir diğer önemli eksiğimiz ise işçilerin yaşayacağı mahalleler kurulması lazım" diye konuştu.
Toplantının ardından ALOSBİ Yönetim Kurulu Başkanı Haluk Tezcan, EBSO Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar'a günün anısına el yapımı vazo hediye etti.

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!