Yıllara meydan okuyan Altın Güvercin 26’ncı kez kanatlanıyor

Güncelleme Tarihi:

Yıllara meydan okuyan Altın Güvercin 26’ncı kez kanatlanıyor
Oluşturulma Tarihi: Eylül 14, 2023 09:30

Bugün başlayıp pazar günü sona erecek 26’ncı Altın Güvercin, profesyonel müzik yaşamına 1987’de düzenlenen yarışmada birinci olarak adım atan Türk Pop Müziği’nin güçlü sesi ve yorumcusu Aşkın Nur Yengi’yi 36 yıl sonra yeniden aynı sahnede sevenleriyle buluşturacak.

Haberin Devamı



AYDIN Büyükşehir Belediyesi, Kuşadası Belediyesi ve Kuşadası Altın Güvercin Kültür Sanat ve Tanıtım Vakfı (KUSAV) işbirliğiyle Eviz Yapı ve BS Ada İnşaat ana sponsorluğunda bu yıl 26’ncı kez düzenlenen Türkiye’nin pop müzik alanında gelenekselleşen ilk ve tek beste yarışması olan ‘Altın Güvercin’ için geri sayım başladı. Kuşadası Altın Güvercin Beste Yarışması, bugün Tarihi Kervansaray’da düzenlenecek basın toplantısı ve finalistlerin sahneye çıkış sıralarını belirleyecek kura çekimiyle başlayacak. Cumartesi gecesi İsmail Cem Dostluk ve Barış Meydanı’nda sevilen pop müzik sanatçısı Melek Mosso bir konser verecek.

Yıllara meydan okuyan Altın Güvercin 26’ncı kez kanatlanıyor

Haberin Devamı


36 YIL SONRA AYNI SAHNEDE OLACAK
26’ncı Altın Güvercin Beste Yarışması coşkusu 17 Eylül’de Özer Türk Stadı’nda ünlü TV sunucusu ve program yapımcısı Okan Bayülgen’in sunumuyla gerçekleşecek büyük final gecesiyle zirveye ulaşacak. 10 finalistin büyük jüri karşısında canlı performans sergileyeceği final gecesinde 1987 yılında düzenlenen 2’nci Kuşadası Altın Güvercin Müzik Yarışması’nda yorumladığı ‘Yeniden’ şarkısıyla birinci olarak profesyonel müzik yaşamına adım atan Türk Pop Müziği’nin güçlü sesi Aşkın Nur Yengi, sevilen şarkılarını katılımcılar için seslendirecek. Yarışmanın gelenekselleşen KUSAV Onur Ödülü de 36 yıl sonra bir kez daha Altın Güvercin sahnesinde müzikseverlerle buluşacak olan Yengi’ye verilecek.


DİJİTAL HALK OYLAMASI SÜRÜYOR
2020’de yarışmaya eklenen dijital ortamdaki halk oylaması bu yıl da gerçekleşiyor. Yarışma için oy kullanmak isteyen müzikseverler, altinguvercin.com.tr adresli sayfaya girerek, finale kalan 10 parçanın tamamını dinleyebiliyor. Ardından facebook hesabı veya cep telefonuna gelecek onay kodu ile giriş yaparak üç farklı besteye oy verebiliyor. Finalistleri canlı olarak dinleyerek oy verecek olan 12 final jürisine ek olarak dijital oylamanın sonucu 13’üncü jüri olarak halk jürisi şeklinde toplama dahil edilecek. Sonuçların açıklanmasının ardından ödüller sahiplerine halkın huzurunda takdim edilecek. Yarışmada birinci olan besteciye altın güvercin ve 100 bin TL, ikinciye gümüş güvercin ve 50 bin TL, üçüncüye ise bronz güvercin ve 25 bin TL para ödülü verilecek.

Haberin Devamı

 
TÜM MÜZİKSEVERLERİ BEKLİYORUZ
BAŞKAN Ömer Günel, Altın Güvercin Beste Yarışması’nın Kuşadası için taşıdığı öneme dikkat çekerek, şunları dile getirdi: “İlk kez 1986’da düzenlenen ve yapıldığı yıllar boyunca Türk Pop Müziği’ne pek çok değerli ismi kazandıran Altın Güvercin’i 26’ncı kez gerçekleştirmenin heyecanı içerisindeyiz. Kuşadası’yla özdeşleşmiş yarışmamız kapsamında her yıl olduğu gibi bu sene de önemli müzik profesyonellerini ağırlayacağız ve finalistlerimizin heyecanına ortak olacağız. Okan Bayülgen’in sunumuyla gerçekleşecek büyük final gecemizde, bundan 36 yıl önce müzik yaşamına Altın Güvercin Sahnesi’nde birinci olarak adım atan Aşkın Nur Yengi’yi konuk edeceğiz. Genç sanatçılarımızdan Melek Mosso da 16 Eylül gecesi vereceği bir konserle bizlerle birlikte olacak. Tüm müzikseverleri Altın Güvercin Beste Yarışması coşkusunu hep birlikte yaşamaya davet ediyor, katkı sunan herkese Kuşadası halkı adına teşekkür ediyorum.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!